Nikšićanin osumnjičen za pokušaj ubistva u Novom

V.Dž je zadobio povredu u predjelu vrata, a G.K. u predjelu grudnog koša i lijeve prepone
447 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2013. 12:31h

Policija iz Herceg Novog je identifikovala i uhapsila Ivana Nikolića (35) iz Nikšića zbog sumnje da je pokušao da ubije dvojicu Novljana, Vladimira Dželetovića i Gorana Kosaća.

Policija sumnja da je Nikolić koji privremeno boravi u Herceg Novom, tokom tuče u Igalu nožem nanio više povreda dvojici muškaraca.

Dželetović je zadobio povredu u predjelu vrata, a Kosać u predjelu grudnog koša i lijeve prepone.

"Događaju je prethodila svađa i tuča u kojoj je sa jedne strane učestvovao I.N. sa još nekoliko lica, dok je sa druge strane učestvovao radnik obezbjeđenja ugostiteljskog objekta V.Dž. sa G.K, koji je bio gost u tom lokalu", saopšteno je iz Uprave policije.

Povrijeđeni su transportovani do Doma zdravlja u Herceg Novom, a zatim i do Opšte bolnice u Meljinama gdje su zadržani na liječenju.

Medicinska pomoć je pružena i uhapšenom Nikoliću kao i još nekolicini osoba.

Od osumnjičenog i drugih učesnika tuče, osim od dvojice oštećenih koji se nalaze u bolnici, je uzeta izjava u prostorijama PJ Herceg Novi. Izjava od Dželetovića i Kosaća će, zbog njihovog zdravstvenog stanja, biti uzeta naknadno.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca (VDT) u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo.

Sa lica mjesta je izuzet nož na preklapanje, dužine sječiva oko 6 cm, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji će biti poslati u Forenzički centar radi vještačenja.

Osumnjičeni Nikolić je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, predat zamjeniku VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Aktivnosti na procesuiranju ostalih učesnika događaja i kvalifikacija delikata koji će im biti stavljeni na teret odgovarajućom prijavom je u toku.

Bonus video: