Paris drugi Italijan koji je slavio u spustu u Kicbilu

Podbacio je Aksel Lund Svindal, koji je bio deseti, pa ga je Paris pretekao na prvom mjestu u poretku spusta sa šest bodova prednosti
0 komentar(a)
Dominik Paris, Foto: Reuters
Dominik Paris, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2013. 13:42h

Dominik Paris je postao tek drugi Italijan koji je pobijedio na najprestižnijem spustu, u austrijskom Kicbilu.

Na stazi Štrajfalm na planini Hanenkam, 23-godišnji skijaš je iznenadio favorite, slavio u vremenu minut, 57 sekundi i 56 stotinki i ostvario podvig kao njegov sunarodnik Kristijan Gedina 1998. godine.

Italijani su ove sezone pobijedili u četiri od šest spustova, pošto je Paris podijelio trijumf u Bormiju, a Krištof Inerhofer je bio najbrži u Biver Kriku i Vengenu.

Inerhofer je danas bio tragičar, jer je zbog ignorisanja upozorenja da uspori tokom treninga gurnut na 46. startnu poziciju.

Oko 50 hiljada gledalaca ga je dugo čekalo, ali se vidljivost pogoršala kada je on počeo da skija, pa je svjetski šampion u super veleslalomu na kraju bio tek 21.

Kanađanin Erik Gaj je osvojio drugu poziciju sa 13 stotinki zaostatka, a treći je bio Austrijanac Hanes Rajhelt (+ 0,36).

Podbacio je Aksel Lund Svindal, koji je bio deseti, pa ga je Paris pretekao na prvom mjestu u poretku spusta sa šest bodova prednosti.

Sjutra se vozi slalom, a današnji spust će se računati za kombinaciju.

Bonus video: