Na ušću rijeke Bojane zaplijenjena tona skanka

"Primjetivši crnogorsku patrolu NN osobe su pokušale da upale plovilo, u čemu nijesu uspjeli. Nakon toga su se dali u bjekstvo u pravcu obližnje šume ka mjestu Puljaj u Albaniji"
36 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2013. 16:22h

Crnogorska policuija u saradnji sa kolegama iz Albanije spriječila je krijumčarenje preko tone opojne droge skanka.

"Službenici Uprave policije su danas oko 7 časova, na ušću rijeke Bojane primijetili plovni objekat, dužine oko 10 metara, koji je bio privezan uz albansku obalu. U plovilu se nalazila jedna NN osoba, dok je na obali, pored plovila, primjećena još jedna NN osoba. Primjetivši crnogorsku policijsku patrolu oni su pokušali su da upale plovilo, u čemu nijesu uspjeli. Nakon toga su se dali u bjekstvo u pravcu obližnje šume ka mjestu Puljaj u Republici Albaniji", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Vizuelnim pregledom albanskog priobalnog dijela rijeke Bojane, iz teritorijalnih voda Crne Gore, na udaljenosti od oko 300 metara od mjesta na kojem se nalazilo plovilo na obali, službenici UP, kako se navodi, su primjetili više nagomilanih džakova, plave boje, omotanih providnom najlon folijom.

O događaju su obavijestili službenike UP Republike Albanije, a do njihovog dolaska su obezbjeđivali mjesto na kojem su se nalazila 124 džaka sa materijom za koju se sumnja da je opojna droga skank težine preko jedne tone.

U aktivnosti su učestvovali službenici Ekspoziture granične pomorske policije Bar – Filijale patrolnih čamaca Ulcinj.

Galerija

Bonus video: