Bar uskoro dobija streljački centar

"Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i lokalnom upravom, Bar će dobiti streljački centar koji je građen po najstrožim međunarodnim standardima“, kazao je Todorović
203 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2013. 12:53h

Bar će uskoro dobiti streljački centar, građen po najstrožim međunarodnim standardima, rekao je direktor streljačkog kluba Mornar Željko Todorović.

Todorović i predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević obišli su jedan od objekata barske kasarne koji se adaptira u savremeni streljački centar.

Todorović, koji je bivši trener streljačkih reprezentacija Francuske, Danske i Italije, tokom posjete gradilištu kazao je da je uvjeren da će Bar dobiti najsavremeniju streljanu, ne samo u regionu, već i šire.

"Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i lokalnom upravom, Bar će dobiti streljački centar koji je građen po najstrožim međunarodnim standardima. Vjerujem da ćemo nakon završetka radova u kratkom roku dobiti i ISSF akreditaciju i da ćemo biti u mogućnosti da organizujemo pripreme i međunarodna streljačka takmičenja“, kazao je Todorović.

On je najavio da će Bar početkom marta četvrti put biti domaćin međunarodnog "D 8" seminara za trenere streljaštva, koji se organizuje u okviru ISSF trenerske akademije.

"Bar je prepoznat kao stalni partner ISSF u obukama za trenere iz regiona. Od 7. do 10. marta kod nas će se obučavati 30 trenera sa prostora bivše Jugoslavije. Kada bude završena adaptacija streljačkog centra, bićemo u mogućnosti da organizujemo obuku trenera za najviše međunarodne licence", rekao je Todorović.

Pavićević je kazao da je adaptacija tog objekta prevazišla njegova očekivanja i da je impresioniran kako streljački centar izgleda.

"Raduje me činjenica što će Bar dobiti još jedan izuzetan sportski objekat koji će koristiti ne samo strijelcima, već i pripadnicima Vojske Crne Gore i rekreativcima. Očekujem da ćemo ubrzo u njemu organizovati i neka prestižna takmičenja, kao i pripreme strijelaca iz cijelog svijeta", navedeno je u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine.

Bonus video: