Budvanska rivijera protiv Budućnosti testira promjene u timu

Više od dva mjeseca nakon duela u Podgorici, koji su Budvani riješili u svoju korist 3:0, Budvanska rivijera i Budućnost večeras (18 časova) će ponovo odmjeriti snage
2 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Luka Zeković
Božidar Ćuk, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.01.2013. 09:46h

Više od dva mjeseca nakon duela u Podgorici, koji su Budvani riješili u svoju korist 3:0 (prvi set dobili na razliku), dva najbolja crnogorska odbojkaška kluba, Budvanska rivijera i Budućnost večeras (18 časova) će ponovo odmjeriti snage, ovoga puta u Budvi.

Za razliku od novembarskog meča, ekipa Siniše Reljića je pretpjela velike promjene. U odnosu na tim koji je nastupi u Ligi šampiona, u Budvi više nijesu estonski korektor Oliver Veno, tehničar Veljko Petković, primač Nemanja Dukić, dok je kapitenu Milanu Markoviću istekao ugovor, i još uvijek je neizvjesno da li će ostati ili otići (neće biti u sastavu večeras).

Srednji bloker Luka Šuljagić će do kraja sezone igrati na poziciji korektora, tehničar je Marko Vujović, primači Vojin Ćaćić i Božidar Ćuk, srednji blokeri Marko Maksimović i Blažo Milić, te libero Ivan Rašović.

Rivijera je posljednji zvanični meč odigrala 12. decembra u Novosibirsku protiv Lokomotive, a ove nedjelje su u Budvi odigrali dva kontrolna meča sa sprskim superligašem Novim Pazarom (3:2, 3:1).

"Igramo u dosta promijenjenom sastavu, ali nije to loše izgledalo protiv Novog Pazara. Budućnost je u nekoj prednosti, pošto je odigrala devet utakmica u Balkanskoj ligi, u ovom momentu su sigurno uigraniji. Ali, mislim da je kvalitet na našoj strani i da je realno očekivati da pobijedimo", kazao je za “Vijesti” trener Budvana Siniša Reljić.

Zahvaljujući Balkanskoj ligi, Budućnost je u boljem takmičarskom ritmu, a ostaje da se vidi da li će to imati efekta protiv favorizovanih Budvana.

"Ovo nam je prvi meč sa njima od kada su promijenili sastav, pa da vidimo kako će to da izgleda. Mi se spremamo za posljednji turnir Balkanske lige, a da nijesmo imali problema sa bolešću većine igrača, bili bismo u mnogo boljem ritmu. Oni su i dalje favoriti, ako ništa drugo, onda zbog iskustva koje imaju, a ono je ogromno u njihovu korist. Ali, pokušaćemo da odigramo maksimalno koliko možemo u ovom trenutku, iako nećemo biti u top formi. Nama je najbitnije kako ćemo mi izgledati, više ćemo se obazirati na našu igru", rekao je “Vijestima” trener Podgoričana Zoran Vukčević.

Bonus video: