Osam godina zatvora zbog šverca 36 kilograma kokaina

Igora Božovića (48) iz Kotora je osuđen na pet, a Tomislav Martinović iz Tivta na tri godine zatvora
335 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2013. 13:54h

Krivično vijeće sudije Suzane Mugoše danas je u Višem sudu u Podgorici osudilo Igora Božovića (48) iz Kotora na pet godina zatvora zbog posredovanja u švercu 35,98 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Španiju, dok je Tomislav Martinović iz Tivta, osuđen na tri godine, zato što je pomagao Božoviću i svom ocu Božidaru Martinoviću u švercu droge. Nakon presude, sud im je produžio pritvor.

Prema optužnici, okrivljeni Božović je tokom novembra, pa do 24. novembra 2011., na teritoriji Crne Gore i inostranstva, posredovao u kupoprodaji 35,98 kilograma kokaina. Božović je za 10.000 eura, za njemu poznatog vlasnika droge, našao mu kupca u Španiji i doveo ih u vezu radi kupoprodaje. Prema optužnici, Božović se i sa kupcem droge dogovorio da dobije 10.000 eura nakon realizacije posla.

Ovaj kokain je, njemu poznata osoba, kupila u Južnoj Americi, a zatim je angažovao Božidara Martinovića, što je ovaj i prihvatio, te je drogu držao na brodu „DS Montrose“ koji je plovio pod kiparskom zastavom i prenosio je do Kanarskih ostrva u Španiji.

U prodaji kupoprodaji droge, Božoviću i Božidaru Martinoviću, s umišljajem je pomogao njegov sin Tomislav. U optužnici piše da im je pomogao da u određeno vrijeme i sa određenih brojeva telefona ostvare međusobnu komunikaciju, u cilju prenošenja i prodaje droge u Španiji, te prenosio poruke.

Španska policija je 24. novembra prilikom pretresa broda, pronašla kokain u sali za mašinski pogon kod Božidara Martinovića.

Bonus video: