Odbojka: Danas u Beogradu žrijeb za Evropsko prvenstvo kadetkinja

Žrijebu će ispred odbojkaškog saveza Crne Gore prisustvovati predsjednik Cvetko Pajković i izvršni direktor Igor Vušurović.
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2013. 00:38h

Ko će biti rivali crnogorskim kadetkinjama na premijernom nastupu na Evropskom prvenstvu, čiji su od 29. marta do 7. aprila zajednički domaćini Srbija i Crna Gora, odnosno Kladovo i Bar (u kojem će se igrati jedna grupa i završnica), znaće se danas (petak) nakon podnevnog žrijeba u Beogradu, u hotelu “Metropol”.

Pored Crne Gore i Srbije, domaćina EP, te Turske, prvaka Evrope 2011. godine, koji su vizu izborili direktno, u bubnju će se naći i devet selekcija, koja su to pravo izborile kroz kvalifikacije - Italija, Njemačka, Poljska, Slovenija, Francuska, Rusija, Češka, Holandija i Grčka.

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe po šest selekcija, a nakon pet odigranih kola po dvije prvoplasirane ekipe igraće u polufinalu.

Žrijebom će rukovoditi potpredsjednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i predsjednik žirija Prvenstva Evrope za kadetkinje, Čeh Jan Hronek i Belgijanac Vili Bruninks, član Sportsko – organizacione komisije CEV-a.

Žrijebu će ispred odbojkaškog saveza Crne Gore prisustvovati predsjednik Cvetko Pajković i izvršni direktor Igor Vušurović.

Logo za predstojeće EP uradio je Radovan Đurović iz Nikšića koji je takođe autor novog logotipa Balkanske odbojkaške asocijacije.

Inače, kadetkinje u Baru privode kraju jednu od posljednjih faza priprema za EP, a u petak u “Topolici” će odigrati kontrolnu utakmicu protiv Vlaznije iz Skadra, a u subotu, u istom terminu, protivnik će im biti Morača.

Izabranice Marka Radusinovića su već odigrale tri kontrolne utakmice protiv Galeba.

Bonus video: