Policija još traga za napadačima na bjelopoljskog penzionera

“Sve osobe koje su privođene zbog sumnje da su mogle biti eventualni počinioci, imale su alibi"
8 komentar(a)
Munir Coković, Foto: Beća Čoković
Munir Coković, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 12.01.2013. 18:43h

Ni nakon mjesec dana, bjelopoljska policija nije otkrila ko je u noći između 30. novembra i 1. decembra 2012. provalio u kuću penzionera Munira Cokovića (84,) brutalno ga pretukao i opljačkao.

Coković se zbog zadobijenih povreda više dana liječio na hirurškom odjeljenju bjelopoljske Opšte bolnice.

Sagovornik „Vijesti“iz policije kazao je da je tim povodom na informativni razgovor privedeno nekoliko osoba i da postoji mogućnost da neko uskoro bude uhapšen.

“Sve osobe koje su privođene zbog sumnje da su mogle biti eventualni počinioci, imale su alibi. Stupili smo u kontakt sa kolegama iz Srbije, jer su se u selima Zahumlje i Sjeničke Bare na obroncima Pešterske visoravni, koja gravitiraju pograničnom području između Srbije i Crne Gore, u posljednje dvije godine, desila dva istovjetna razbojništva. Na meti su bile starije osobe koje su pretučene, vezane i opljačkane, pa se ne isključuje mogućnost da se radi o istim razbojnicima”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Sin pretučenog starca Rifat Coković, koji živi u Švajcarskoj, kazao je u telefonskom razgovoru da očekuje da policija uhapsi razbojnike koji su pretukli njegovog oca.

On je rekao da je oca, nakon tog slučaja, a iz straha da se napad ne ponovi, preselio iz kuće u bjelopoljskom selu Bistrica, u selo Rasovo, gdje mu živi sestra, odnosno Munirova kćerka.

Bonus video: