Šavnik: Pronađeni i oduzeti puška i municija u ilegalnom posjedu

Iz policije je saopšteno da je jednoj osobi otkazan je boravak na teritoriji Crne Gore zbog nelegalnog boravka
283 pregleda 2 komentar(a)
vazdušna puška, Foto: Shutterstock
vazdušna puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.06.2018. 07:38h

Policija je pretresom porodične kuće i drugih objekata u mjestu Tušina (Šavnik), koje koristi D.Č. (38) iz Beograda, pronašla i oduzela pušku i municiju u ilegalnom posjedu.

Protiv osumnjičenog D.Č. podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz policije je saopšteno da je jednoj osobi otkazan je boravak na teritoriji Crne Gore zbog nelegalnog boravka.

"Postupajući na osnovu operativnih informacija, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku, a uz prethodne konsultacije sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, izvršili pretres porodnične kuće i drugih objekata u mjestu Tušina koje koristi D.Č. (38) iz Beograda. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku M48 kalibra 7,9mm, 26 metaka kalibra 7,9 mm i četiri metka kalibra 7,62 mm, u ilegalnom posjedu", saopšteno je iz polciije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima.

"Prilikom preduzimanja službenih radnji u vezi sa navedenim djelom, u porodičnoj kući koju koristi D.Č. zatečena je A.B. (24) iz Hrvatske, koja je nelegalno boravila na teritoriji Crne Gore. Ona je privedena inspektoru za strance Centra bezbjednosti Nikšić, nakon čega je za nju donijeto rješenje o otkazu boravka i zabrana ulaska u Crnu Goru narednih 6 mjeseci", zaključili su iz policije.

Bonus video: