Odbojkaši Budućnosti u Brčkom žele da odbrane prvo mjesto

Budućnost je u Brčko otputovala bez kapitena Marka Đuranovića (obaveze na fakultetu), dok je drugi srednji bloker Ivan Ječmenica bolestan
0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.01.2013. 10:58h

Nakon dva od četiri turnira Balkanske lige, odbojkaši Budućnost sigurno drže 1. mjesto sa 15 bodova (pet pobjeda i poraz), šest više od Jedinstva (Bosna i Hercegovina) i Studentija (Albanija), dok je posljednja makedonska Škendija sa tri boda.

Izabranici Zorana Vukčevića uoči trećeg turnira regionalnog takmičenja, koji se od danas do nedjelje igra u Brčkom, žele da zadrže tu poziciju, i tako posljednji turnir u Tirani (25 - 27. januar) dočekaju sa velikim šansama da se domognu trofeja.

"Sigurno je da u glavama razmišljamo i o tome, ali nam je prevashodni cilj da odigramo što više kvalitetnih utakmica", kaže za „Vijesti” Vukčević.

Budućnost je u Brčko otputovala sinoć, bez kapitena Marka Đuranovića (obaveze na fakultetu), dok je drugi srednji bloker Ivan Ječmenica bolestan (grip), pa je pitanje u kojoj će mjeri moći da pomogne ekipi.

Pored Bojana Radovića, šansu će dobiti i univerzalac Luka Babić, koji igra na poziciji primača servisa i srednjeg blokera. Rovit je i korektor Bojan Strugar (problemi sa leđima).

"Mislim da će turnir u Brčkom biti teži od prethodna dva, posebno što neće biti Đuranovića. Nadam se da nećemo imati problema da ostvarimo cilj, da prikažemo dobru igru, da uz želju i borbenost ostvarimo sve pobjede. Naši rivali će učiniti sve da nas što više namuče i ugroze 1. mjesto. Studenti nas je jedini pobijedio, tako da mislim da će meč protiv njih u Brčkom biti jedan od težih", rekao je „Vijestima” libero Podgoričana Dušan Medojević.

Budućnost će večeras (20 časova) u prvom kolu igrati protiv Studentija, koja su Podgoričani savladali 3:0 na prvom turniru u Podgorici, ali su istim rezultatom izgubili u Tetovu, na drugom turniru.

"Ne znamo u kakvom će sastavu doći Albanci, jer su na drugom turniru igrali u izmijenjenom sastavu u odnosu na prvi. Gledaćemo da zadržimo prvo mjesto i na kraju trećeg turnira. Imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo" dodao je trener Podgoričana.

Budućnost u subotu (19) igra protiv Jedinstva, a u nedjelju (11) sa Škendijom.

Bonus video: