Ulcinjani nezakonito lovili, M.M. prijetio osobi koja ih je fotografisala

Policija je od osumnjičenih oduzela oružje i pernatu divljač – osam odstrijeljenih pataka
0 komentar(a)
Ulcinj, solana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ulcinj, solana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.01.2013. 13:06h

Ulcinjska policija uhapsila je juče M.M. (34) i G.D. (41) iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su nezakonito lovili. Osim toga, uhapšenom M.M. na teret se stavlja i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu M.J. iz Podgorice.

M.J. je prilikom monitoringa, koji je na području Ulcinjske solane obavljao kao zaposleni u udruženju za zaštitu ptica, zatekao dvije osobe u krivolovu i fotografisao ih.

Iz Uprave policije je saopšteno da je on prijavio da mu je nakon toga M.M., vidjevši da ih je fotografisao, prijetio i uperio pušku u njegovom pravcu.

"Policijski službenici su odmah postupili po prijavi i ubrzo identifikovali i pronašli osumnjičena lica. Od njih su oduzeli oružje i pernatu divljač – osam odstrijeljenih pataka. Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su se M.M. i G.D. prvo dovezli vozilom u naselje Štoj, do kanala Port Milena, gdje su vozilo i ostavili, a zatim su se improvizovanim čamcem prebacili preko kanala i neovlašćeno ušli u basene AD „Solana“, vlasništvo Eurofonda.

Krivolov usred NP Skadarsko jezero: Puca se na sve što leti >>>

U bazenu br. 3 su, sumnja se, postavili plastične markere – plutajuće patke, a zatim je M.M. odstrijelio pet, a G.D. tri divlje patke. Kada ih je M.J. primijetio i fotografisao, M.M. mu je, sumnja se, prijetio i uperio je pušku u njegovom pravcu, nakon čega su se njih dvojica udaljili i odvezli vozilom koje su ostavili kod Port Milene", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Ulcinju, koji je kvalifikovao krivična djela. Osumnjičeni M.M. i G.D. su juče, uz krivičnu prijavu predati nadležnom tužiocu.

Bonus video: