Stojković suspendovan do okončanja krivičnog postupka

Stojković je dan nakon hapšenja došao na posao u Područnu jedinicu Budva, gdje je predao ključeve službenog automobila ali i kancelarije
107 pregleda 7 komentar(a)
Siniša Stojković, Foto: Arhiva Vijesti
Siniša Stojković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.01.2013. 18:16h

Šef budvanske kriminalističke policije Siniša Stojković suspendovan je sa te funkcije, zbog toga što se protiv njega vodi postupak jer se vjeruje da je pokušao nezakonito da utiče na rad tužioca Ljiljane Klikovac u Podgorici.

Stojković je dan nakon hapšenja došao na posao u Područnu jedinicu Budva, gdje je predao ključeve službenog automobila, koji mu je bio dodiljen kada je u martu prošle godine stupio na položaj prvog čovjeka za suzbijanje kriminala metropole turizma. Tog dana, Stojković je kolegama predao i ključeve od kancelarije...

Stojković je odmah suspendovan sa posla, a to će biti na snazi sve dok državni tužilac ne odluči da li će protiv njega podići optužnicu ili ne. U slučaju da se protiv Stojkovića pokrene postupak u tužilaštvu, kako to nalažu zakonska pravila, Uprava policije će pokrenuti disciplinski postupak.

Prvih dana 2013. godine mjesto načelnika kriminalistike u PJ Budva ostalo je upražnjeno, a svim aktivnostima rukovodi načelnik Slavko Roganović.

Stojković je 28. decembra prošle godine uhapšen na poslu, a potom saslušan u zgradi Specijalnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je pokušao da utiče na tužiteljku Klikovac, da ne pokreće krivični postupak protiv njegovog kolege Miće Rabrenovića, zbog sumnji da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

Stojković je pred specijalnim tužiocem Đurđinom-Ninom Ivanović, tvrdio da nije nezakonito uticao na rad tužioca Klikovac, već da je samo iskoristio njihovu poslovno-prijateljsku vezu, kako bi se raspitao za slučaj prijetnji novinarki

Stojković je pred specijalnim tužiocem Đurđinom-Ninom Ivanović, tvrdio da nije nezakonito uticao na rad tužioca Klikovac, već da je samo iskoristio njihovu poslovno-prijateljsku vezu, kako bi se raspitao za slučaj prijetnji novinarki.

Dok je Stojković ispitivan, vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić saopštila je da postoji sumnja da je “tokom posredovanja upozorio tužioca da bi dalje vođenje tog postupka ugrozilo napredovanje Veselina Veljovića na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Vladana Jokovića na mjesto direktora Uprave policije, ukazujući mu da su ova napredovanja navodno dogovorena u političkom vrhu”.

Dan nakon njegovog hapšenja, Veljović je naveo da će u narednom periodu otkriti neke nepoznate detalje o ovoj “montiranoj aferi”, a Joković je saopštenjem naglasio da Stojkovića nikada nije ni upoznao.

Bonus video: