Čarapić: Stojković "sugerisao" tužiocu da se pazi pokrenutog postupka

"Ukazao je takođe, da je u političkom vrhu navodno dogovoreno i razrješenje Vrhovnog državnog tužioca"
171 pregleda 70 komentar(a)
Siniša Stojković, Foto: Savo Prelević
Siniša Stojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.12.2012. 08:43h

Šef Kriminalističke policije Područne jedinice Budva Siniša Stojković uhapšen je prije par sati u Budvi, po nalogu Specijalnog tužioca za organizovani kriminal Đurđine Nine Ivanović.

Stojković je u 19.40 sati doveden u zgradu Specijalnog tužilaštva u Podgorici, gdje je saslušan u prisustvu dva branioca. On je poslije 22 časa pušten na slobodu.

Veljović saslušavan dva i po sata >>>

Stojković je uhapšen vezano za postupak, koji se u Osnovnom državnom tužilaštvu vodi protiv službenika UP Milenka Miće Rabrenovića, osumnjičenog da je prijetio novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić.

"Po nalogu Specijalnog tužioca policija je lišila slobode Sinišu Stojkovića, službenika Uprave policije Crne Gore, zbog koruptivnog krivičnog djela protivzakoniti uticaj.

"Stojković je tokom posredovanja upozorio tužioca da bi dalje vođenje tog postupka ugrozilo napredovanje Veselina Veljovića na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Vladana Jokovića na mjesto direktora Uprave policije, ukazujući mu da su ova napredovanja navodno dogovorena u političkom vrhu"

Stojković je, prema njenim riječima, "tokom posredovanja upozorio tužioca da bi dalje vođenje tog postupka ugrozilo napredovanje Veselina Veljovića na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Vladana Jokovića na mjesto direktora Uprave policije, ukazujući mu da su ova napredovanja navodno dogovorena u političkom vrhu".

"Ukazao je takođe, da je u političkom vrhu navodno dogovoreno i razrješenje Vrhovnog državnog tužioca, zbog pogrešnih odluka koje je donosio. U kontekstu ovih okolnosti sugerisao je Osnovnom državnom tužiocu da se pazi pokrenutog postupka jer bi u suprotnom i on mogao biti razriješen", kazala je Čarapić.

Stojković je dugogodišnji pripadnik Uprave policije, a radnu karijeru počeo je prije 23 godine u graničnoj policiji gdje je bio komandir graničnog prelaza Božaj, zatim pomoćnik komandira za javni red i mir u Podgorici, a potom i član antitrafiking tima i šef odsjeka za nasilje u porodici.

Stojković je nakon toga obavljao funkciju rukovodioca ekspoziture u čijoj nadležnosti su krivična djela iz oblasti krvnih i seksualnih delikata, terorizma, požari, eksplozije i havarije, nasilje u porodici u Područnoj jedinici Podgorica, a u novembru 2010. godine ga je bivši direktor UP Veselin Veljović postavio na mjesto šefa kriminalistike u Podgorici.

Aktuelni direktor UP Božidar Vuksanović ga je 7. marta ove godine smijenio jer je bio nezadovoljan njegovim angažovanjem i radom u policiji, nakon čega je prebačen u Područnu jedinicu Budva.

Bonus video: