Sjekloća boksuje za titulu?

Aktuelni šampion Andre Vord će ići na operaciju ramena, zbog čega je otkazan njegov duel sa Kelijem Pavlikom. Zbog toga će morati da privremeno napusti pojas u WBC verziji
2 komentar(a)
Sjekloća2, Foto: Zoran Đurić
Sjekloća2, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.12.2012. 11:39h

Meč crnogorskog boksera Nikole Sjekloće sa Sakiom Bikom u februaru vjerovatno će biti za titulu prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji, zato što zvanični šampion Andre Vord zbog povrede neće moći da je brani u propisanom roku.

Vord će ići na operaciju ramena, zbog čega je otkazan njegov duel sa Kelijem Pavlikom. On će tako morati da privremeno napusti pojas u verziji Svjetskog bokserskog savjeta (WBC), za koji će se boriti sljedeći takmičar po rangu, a to je upravo Sjekloća.

Menadžer boksera rođenog u Nišu, Luka Popović, rekao je agenciji Beta da je pisao upravi WBC-a i zatražio da Sjekloćin meč 6. februara ne bude eliminacioni, već šampionski.

„U roku od sat sam dobio odgovor od (predsjednika) Hosea Sulejmana. WBC je na božićnom odmoru do 2. januara i tada će ispitati situaciju sa Vordom. Don Hose mi je napisao da će Bord glasati da meč Sjekloća - Bika bude za upražnjenu titulu. Ako većina glasa pozitivno, 9. ili 16. februara boksujemo za titulu", rekao je Popović.

Meč Sjekloća-Bika ugovoren je u novembru, a bokser iz Australije je u međuvremenu pao na 5. rang mjesto WBC-a, tako da bord tog tijela možda neće odobriti meč.

U slučaju da se to desi, Sjekloćin protivnik biće sadašnji „broj dva” Edvin Rodriges.

Sjekloća je na treningu ove nedelje istegao tetive članka, i sada ide na terapije, tako da će kasniti sa sparingom oko 10 dana.

Popović je zamolio svog promotera da zato pomjeri meč sa revije 9. februara na sedmicu kasnije.

„Cijela situacija sa Vordom nas je obradovala, jer smo u prilici da se borimo za upražnjenu titulu. Vordu želimo brz oporavak, a naravno da će imati mogućnost da pokuša da povrati svoj pojas ako ne ode u polutešku kategoriju... Nikola i ja smo pogledali neke Rodrigesove mečeve i on bi vrlo rado boksovao i sa njim ako WBC tako odredi”, rekao je Popović.

Bonus video: