Kod dva mladića nađeno 11 kilograma skanka

Na granici prekinut još jedan lanac krijumčarenja droge
115 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2012. 19:37h

Beograđani M.Z. (21) i S.Z (23) uhapšeni su na graničnom prelazu Dračenovac, zbog šverca droge.

Policija je u automobilu “Reno”, beogradskih registarskih oznaka, u kojem su se mladići nalazili, pronašla oko 11 kilograma skanka.

"Pretresom vozila, iza vozačevog i suvozačevog sjedišta, u patosu, u dva specijalno napravljena bunkera, pronađeno je osam pakovanja u kojima se nalazila biljna materija, za koju se osnovano sumnja da je opojna droga skank, dok su daljim pretresom vozila ispod haube pronađena još tri pakovanja sa istom materijom. Ukupna količina pronađene materije za koju se sumnja da je skank je oko 11 kilograma", saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv uhapšenih je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni su saslušani u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Iz Uprave policije saopšteno je da je zaplijenom droge na Dračenovcu prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga.

Zaplijena na Dračenovcu tek je jedna u nizu tokom ovog i prethodna dva mjeseca. Samo u oktobru i novembra, službenici Uprave policije i Uprave carina u devet slučajeva, spriječili su pokušaje krijumčarenja oko 170 kilograma skanka.

Početkom decembra kod Cetinjanina Andrije Nikolića (27) policija je pronašla šest kilograma skanka. On je uhapšen na benzinksoj pumpi u Podgorici, nakon što je policija kontrolisala automobil kojim je upravljao, pronašla drogu. Nikolić je tri pakovanja sakrio ispod poklopca motora u blatobranu desnog točka, dok su ostala tri pakovanja bila sakrivena u zadnjem braniku vozila.

Hrvatski državljanin Prenk Nokaj (60) uhapšen je 15. decembra na graničnom prelazu Debeli brijeg, nakon što je u automobilu kojim je upravljao pronađeno oko 35 kilograma marihuane.

Nokaj je "mercedesom" A klase hrvatskih registarskih oznaka u subotu oko 17 časova pokušavao napustiti Crnu Goru. Pretresom njegovog automobila pronađeno je 85 pakovanja, obljepljenih PVC vakuum folijom i selojtep trakom, u kojima je bila biljna materija za koju se sumnja da je marihuana.

Granični prelaz Debeli brijeg bio je koban i za albanskog državljanina Glava Dlejdija (34) u čijem je automobilu policija 4. decembra pronašla 38 pakovanja marihuane ukupne težine od 12 kilograma.

Bonus video: