Budućnost bolja od Škendije

Izabranici Zorana Vukčevića su danas savladali domaću Škendiji 3:0 (25:23, 25:15, 25:22), i upisali drugu pobjedu na turniru.
0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.12.2012. 14:15h

Odbojkaši Budućnosti pobjedom su okončali turnir u makedonskom Tetovu, drugi od četiri u Balkanskoj ligi – izabranici Zorana Vukčevića su u posljednjem meču savladali domaću Škendiji, maksimalnim rezultatom 3:0, za 67 minuta efektivne igre, i upisali drugu pobjedu na turniru.

Podgoričani su u prvom kolu savladali Jedinstvo 3:0, a istim rezultatom su poraženi u drugom od albanskog Studentija.

U prvom meču posljednjeg dana ovog turnira, Jedinstvo je savladalo Studenti 3:0 (25.21, 25:21, 27:25)

Nakon šest odigranih utakmica, odnosno dva turnira, Budućnost je prva na tabeli sa pet pobjeda, odnosno 15 bodova, Jedinstvo i Studenti imaju po devet, a posljednja, sa tri boda, je Škendija, koja na domaćem terenu nije uspjela ni set da osvoji.

Protiv Škendije je meč počela standardna postava, tehničar Bošković, korektor Hamzagić, primači Vukašinović i Bojić, srednji blokeri Đuranović (šest poena iz bloka) i Ječmenica, te libero Medenica.

Osim Strugara, u igru su ulazili svi igrači, Babić i Radović u prva dva seta, dok su trećem počeli umjesto Vukašinovića i Đuranovića, dok su drugi tehničar Radulović i drugi libero Lakčević ulazili u igru tokom drugog i trećeg seta.

Prvi set je bio presudan u duelu sa Škendijom. Budućnost je u dom dijelu meča svojim greškama poklonila protivniku čak 10 poena, pa je domaćin vodio 16:12, 21:16 i 23:19 i bio na pragu osvajanja prvog seta. Međutim, serijom 6:0 Budućnost je uspjela da preokrene i povede 1:0. Nakon toga dileme više nije bilo, i zbog povrede korektora domaćih Ajetija (krajem prvog seta), koji je otupio oštricu napada Škendije. Domaćin je priprijetio jedino u trećem setu, kada je prišao na 22:23, ali Budućnost nije dozvolila preokret.

"Igrali smo sa dosta grčka na početku meča, pravili smo neke greške koje, inače, ne pravimo. Kad smo umirili naš prijem, i poboljšali servis, pred kraj seta je sve došlo na svoje. Kasnije smo rutinski sve završili Što se kompletnog turnira tiče, prvu utakmicu protiv Jediinstva smo odlično odigrali, svi smo bili na visokom nivou. U drugom meču smo malo potcijenili Studenti, olako ušli u meč. Kasnije su oni odigrali iskusno, držali greške ne minimum, a mi nijesmo mogli da nađemo našu igru do kraja utakmice. Mislim da je to bio samo loš dan", rekao je "Vijestima" kapiten Budućnosti Marko Đuranović.

Treći turnir Balkanske lige igra se u Brčkom od 11. do 13. januara, a posljednji u Tirani, od 25. do 27. januara.

Budućnost - Škendija 3:0 (25:23, 25:15, 25:22)

Tetovo - Sala Srednje Medicinske škole. Gledalaca: 50. Sudije: Mujo (Albanija) i Bašić (Bosna i Hercegovina). Poeni iz napada: Budućnost 39, Škendija 21. Poeni iz bloka: Budućnost 14, Škendija 8. Poeni iz servisa: Budućnost 6, Škendija 4. Greške: Budućnost 27, Škendija 16.

Budućnost: Vukašinović 7, Babić 8, Medojević (libero), Lakčević, Bošković, Radulović, Ječmenica 6, Đuranović 7, Hamzagić 14, Bojić 14, Radović 4, Strugar.

Škendija: V. Vela 2, Baftjari 2, Memedi (libero), Islami 6, Ajeti 8, Rusevski 1, G. Vela 4, Ljuma 3, Hamza, Galeski 7, Idrizi (libero), Selmani.

Bonus video: