Studenti pobijedio, prvi poraz Budućnosti

Izabranici Zorana Vukčevića izgubili su danas od albanskog Studentija 3:0 (26:24, 25:17, 25:18), u drugom kolu turnira u makedonskom Tetovu, drugog od četiri u regionalnom takmičenju
71 pregleda 2 komentar(a)
Ivan Bošković, Foto: Boris Pejović
Ivan Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.12.2012. 17:41h

Nakon četiri pobjede, uz samo jedan izgubljen set, odbojkaši Budućnosti doživjeli su prvi poraz u Balkanskoj ligi, neočekivano ubjedljiv - izabranici Zorana Vukčevića izgubili su od albanskog Studentija sa ubjedljivih 3:0, u drugom kolu turnira u makedonskom Tetovu. Studenti se, tako, revanširao Budućnosti za poraz u Podgorici (3:1).

Nakon maksimalne pobjede protiv Jedinstva, u prvom kolu, u meču koji je trebao biti najjači na turniru, “plavi” su, očigledno, opušteno ušli u meč sa albanskim predstavnikom, što se mladom timu Budućnosti obilo o glavu. Osim Ječmenice, ostatak ekipe je podbacio, a nijesu puno pomogle ni izmjene (u toku meča su, osim Strugara, ulazili svi rezervisti). Studenti je, jednostavno, bilo bolji u svim elementima igre, a posebno je dominirao na servisu, gdje je sakupio, čak, osam as poena.

“Malo smo se opustili u početku. Poslije nijesmo mogli da uhvatimo ritam, jer je protivnik igrao odlično tokom čitave utakmice i zasluženo slavio. Svi smo podbacili i možda je bolje što je poraz došao u ovom trenutku. Od početka nijesmo imali pritisak u Balkanskoj ligi i do sada smo imali dosta uspjeha. Za očekivati je da ponekad izgubimo, jer je ovo mlada ekipa, koja igra sa dosta oscilacija, što i nije neuobičajeno. Nadam se da ćemo protiv Škendije popraviti utiasak i da poraz neće ostaviti traga – rekao je za “Vijesti” tehničar Budućnosti Ivan Bošković.

Prvi set je, čini se, bio odlučujući za konačan ishod. Predvođeni Milevom, Pržićem i Rešketom, Albanci su vodili gotovo sve vrijeme (do tri poena), ali je Budućnost nakon drugog tehničkog tajm-auta (13:16) uhvatila priključak na 18:18. Sa dva uzastopna poena Babića (zamijenio Bojića), Budućnost je povela 20:18, vodila je i 23:22, ali su “student”, ipak, dobili prvi set na razliku (26:24).

U naredna dva seta dileme nije bilo. U drugom je Studenti. čak, u jednom trenutku vodio 21:8, a u trećem je već na startu bilo 6:1 za albanski tim, kada se Budućnost i već predala…

U drugoj utakmici drugog kola, Jedinstvo iz Brčkog je savladalo Škendiju iz Tetova sa 3:0 (25:11, 25:15, 25:15).

Nakon pet mečeva, Budućnost vodi sa 12 bodova, Studenti je drugi sa devet, Jedinstvo treće sa šest, a Škendija posljednja sa tri boda.

Budućnost sjutra (13 časova) iprotiv Škendije zatvara turnir u Tetovu, dok se dva sata ranije sastaju Jedinstvo i Studenti.

Budućnost - Studenti 0:3 (24:26, 17:25, 18:25)

Tetovo - Sala Srednje Medicinske škole. Gledalaca: 50. Sudije: Bašić (Bosna i Hercegovina) i Ristoski (Makedonija). Poeni iz napada: Budućnost 30, Studenti 37. Poeni iz bloka: Budućnost 10, Studenti 11. Poeni iz servisa: Budućnost 1, Studenti 8. Greške: Budućnost 20, Studenti 19.

Budućnost: VUKAŠINOVIĆ 10, Babić 5, MEDOJEVIĆ (libero), Lakčević, BOŠKOVIĆ, Radulović, JEČMENICA 11, ĐURANOVIĆ 2, HAMZAGIĆ 10, BOJIĆ 3, Radović, Strugar.

Strudenti: Janlari, TUKSEFERI, Kali 1, MILEV 17, Rama, DRAGOI 5, Tepelena, Gorendža (libero), Memia, KASA 7, PRŽIĆ 15, REŠKETA 11.

Bonus video: