Pobjeda na startu turnira u Tetovu, Budućnost opet bolja od Jedinstva

To je ukupno četvrta pobjeda Budućnosti u isto toliko mečeva, računajući i prvi turnir u Podgorici prije dvije nedjelje, druga protiv Jedinstva
0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2012. 20:48h

Gdje su stali u Podgorici, tu su nastavili i u makedonskom Tetovu – odbojkaši Budućnosti ponovo su “uzeli mjeru” Jedinstvu iz Brčkog (za 97 minuta efektivne igre), koji je ovoga puta bio jači za prvog tehničara Kisića (u prethodnom meču je bio povrijeđen), što mu je bilo dovoljno tek za jedan set, i to prvi, u kojem je crnogorski vicešampion svojim greškama rivalu poklonio čak 11 poena.

Nakon toga, izabranici Zorana Vukčevića su uhvatili ritam (u protekle dvije nedjelje nijesu odigrali nijednu utakmicu, a Jedinstvo jeste nekoliko u prvenstvu, računajući i derbi sa Kaknjem), dobili na razliku drugi set, a onda u naredna dva kontrolisali igru i na kraju stigli do četvrte pobjede u isto toliko mečeva u ovoj regionalnoj ligi…

Meč su, inače, počeli standardni starteri - tehničar Bošković, korektor Hamzagić, srednji blokeri Đuranović i Ječmenica, primači Vukašinović i Bojić, te libero Medojević. Babić je ulazio u sva četiri seta, a Radović u prvom, drugom i četvrtom.

Osim na bloku, Budućnost je bila bolja u svim elementima, računajući i prijem servisa (62 odsto pozitivni, 36 savršeni, a Jedinstvo 52 i 33 odsto).

“Mislim da smo imali problema u prvom setu zbog adaptacije na dvoranu i malo hladnoće u njoj. Jedinstvo je na iskustvo izvuklo prvi set, ali smo od drugog počeli da igramo našu igru i nismo imali većih problema da privedemo meč u našu korist. Meč protiv Studentija moramo ozbiljno da shvatimo, jer smo se sa njima namučili u Podgorici. Nadam se da ćemo oba preostala meča pobijediti”, rekao je “Vijestima” korektor Budućnosti, Irfan Hamzagić, prvi poenter meča sa 27 poena.

Prvi set je odlučen u završnici. Nakon što je Đuranović servis greškom omogućio Jedinstvu izjednačenje na 20:20, na servis je stao Gajić i tim iz Brčkog je nanizao seriju od 5:0 za vođstvo od 1:0.

Budućnost je odlično počela drugi set, na servis Ječmenice je povela 6:1 i 13:9, imala je i 21:16, ali je Jedinstvo, ponovo na servis Gajića stiglo do 24:24. Ipak, Podgoričani su osvojili naredna dva poena i izjednačili.

U trećeg seta dileme više nije bilo, Budućnost je do kraja dominirala i zasluženo slavila.

"Ušli smo u meč u grču, da li od puta ili zbog toga što je dvorana bila hladna, ali kada je prošao prvi set navikli smo se na uslove i bilo je dobro. U drugom setu riješili smo neki svoj problem sa kontrom, popravili servis, smanjili greške i mislim da smo lagano završili utakmicu", rekao je srednji bloker Podgoričana Ivan Ječmenica.

U drugom meču, Studenti je bio bolji od domaće Škendije 3:0 (25:19, 25:13, 25:18).

Sjutrašnji rival Budućnosti od 16.30 časova je Studenti.

Budućnost - Jedinstvo 3:1 (20:25, 26:24, 25:21, 25:18)

Tetovo - Sala Medicinske škole. Gledalaca: 30. Sudije: Ristoski i Serafimovski (obojica iz Makedonije). Poeni iz napada: Budućnost 56, Jedinstvo 43. Poeni iz bloka: Budućnost 9, Jedinstvo 11. Poeni iz servisa: Budućnost 5, Jedinstvo 3. Greške: Budućnost 31, Jedinstvo 27.

Budućnost: Vukašinović 14, Babić, Medojević (libero), Lakčević, Bošković 7, Radulović, Ječmenica 6, Đuranović 5, Hamzagić 27, Bojić 11, Radović, Strugar.

Jedinstvo: Simikić, Stančić, Teodorović 4, Gajić 6, Janjić 4, Čolo 10, Hukićević, Čendić 10, Kisić 10, B. Trakić (libero), E. Trakić, Radić 13.

Bonus video: