Biljke – naše ogledalo: Kaktuse vole agresivni

No, ako ste nezadovoljni životom, ako su vaša raspoloženja dominantno destruktivna i u sebi nosite puno povreda i potisnute boli, vaše biljke će osjećati vibraciju koja ih okružuje i s kojom im prilazite.
491 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2012. 12:55h

Biljke su poput ljudi. Osjećaju naše emocije, reaguju na naša raspoloženja, i zavisno od toga rastu i cvjetaju, ili skupa s nama venu. No, baš kao što ima dobrih i loših ljudi, tako ima i biljaka koje vibriraju na visokoj frekvenciji i odašilju pozitivne vibracije, ali i onih koje odašilju nešto lošije, pa shodno tome i privlače odgovarajuća iskustva.

Od vašeg stanja svijesti zavisiće koje će biljke u vašem mikrosvijetu uspijevati, a vjerovatno ćete ih i sami, u zavisnosti od toga intuitivno birati.

Ako ste vedra i lagana duha, smireni i srećni i biljke će u vašoj blizini biti zdrave, rašće i cvjetati.

No, ako ste nezadovoljni životom, ako su vaša raspoloženja dominantno destruktivna i u sebi nosite puno povreda i potisnute boli, vaše biljke će osjećati vibraciju koja ih okružuje i s kojom im prilazite, i bez obzira što ćete im ponekad poklanjati puno svjesne pažnje i činiti sve kako bi napredovale, i one će - baš kao i vi odražavati beživotnost i tugu. Na energetskom nivou sva živa bića i sve pojave nalaze se u međusobnoj interakciji i reaguju na vibratorne nadražaje iz okruženja.

Brzinom svog rasta, stanjem lišća i cvjetova vaše biljke će reflektovati dominantno stanje svijesti u kojem se nalazite, a ako ih iz nekog razloga povezujete s osobom, situacijom ili događajem - tada će one svojim "ponašanjem" odražavati i vaš odnos spram toga. Ako ne volite biljke, pa u vašem prostoru nema mjesta za njih– to može da upućuje na nedostatak života u vama, na stagnaciju ili nazadovanje na nekim ili svim životnim segmentima, pa tu beživotnost unosite i u svoj prostor. No, ako imate problema sa zauzimanjem željenih pozicija, u privatnom ili poslovnom segmentu (usljed ograničavajućih podsvijesnih uvjerenja, nedostatka motivisanosti, manjka energije i slično), moguće je i da ćete tada podsvjesno odabirati biljke koje rastu prema dolje.

Takve biljke će vas, i onda kada rastu, svojom vibracijom sputavati u napretku i otežavati vam kretanje prema postavljenim ciljevima, zato ih najbolje uklonite iz svog prostora.

Ako, na primjer, volite kaktuse (koji odražavaju negativnu stranu muške energije) vjerovatno u sebi imate dosta agresije ili potisnute ljutnje, grubi ste u odnosima, a možda niste dobri ni prema sebi. Nasuprot tome, orhideje idu uz blagu narav, rastu i cvjetaju u okruženju gdje postoji ljubav, sklad i harmonija.

Biljke su snažan energetski aktivator, i ako želite u svoj prostor da unesete više života, unošenjem biljaka u tome ćete sigurno uspjeti.

No, da bi u vašem prostoru skupa s vama napredovale i vaše biljke, podignite i vlastite vibracije, te poradite na svom stanju svijesti.

I vodite računa koje biljke unosite u svoj prostor, kako umjesto dobre i konstruktivne vibracije ne biste unijeli one sputavajuće.

www.hortusmentis.com

Bonus video: