Žabljak: Spasio komšiju od "bijele smrti"

Vidjevši da se nije vratio, prateći trag u snijegu, u potragu je krenuo Radojević
60 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2012. 11:15h

Velimir Damjanović iz Reljinog brda u Šarancima zadobio je promrzline ruku u četvrtak, a od sigurne smrti spasio ga je komšija Dragomir Radojević.

Damjanović je jašući konja pošao iz sela putem niz kanjon Tare, prema Četvrtom logoru u posjetu rodbini, a vidjevši da se nije vratio, prateći trag u snijegu, u potragu je krenuo Radojević.

Našao ga je kako leži u snijegu u sred kanjona, u blizini sela Poda, a pored njega je stajao konj.

Damjanović, Foto: Obrad Pješivac

Radojević mu je pomogao da uzjaše a onda su krenuli i došli do Dragomirove kuće gdje mu je ukazana prva pomoć, pri čemu je Radojević koristio znanja koja je stekao kao višegodišnji pripadnik padobranskih jedinica vojske SRJ.

Istovremeno je obavijestio i zdravstvenu stanicu u Žabljaku o Damjanovićevim promrzlinama i otoku šaka i podlaktica.

Jutros su prema Brajkovači odnosno Reljinom brdu krenule motorne sanke, jer je put neprohodan, a na njima pripadnici opštinske službe spasavanja, Drago Popović i Radonja Raonić sa ciljem da Damjanovića dovezu do 20 kilometara udaljene Njegovuđe gdje će ga sačekati vozilo hitne pomoći.

Vijest o ovom događaju dobila je Radojevićeva rodbina mobilnim telefonom, u dogovorenom terminu jer su ova sela, od Žabljaka udaljena oko 35 kilometara, od kada je počelo nevrijeme nemaju struje pa se baterije telefona moraju štedjeti. Naši pokušaji da kontaktiramo Radojevića i Damjanovića nijesu uspjeli jer su telefoni isključeni.

Galerija

Bonus video: