slučaj "šoškić"

Svjedoci tvrde da su Kožar i Bojić odgovorno radili

Otac stradalog Beranca juče je ponovio da mu je vještak iz Beograda dr Zoran Stanković, koga je privatno angažovao 2009, rekao da su mu ubili dijete
50 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2012. 22:58h

Više od 15 svjedoka saslušano je prethodnih dana u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, u postupku koji se vodi protiv policijskih inspektora Željka Bojića i Adnana Kožara, osumnjičenih za ubistvo Beranca Miroslava Šoškića.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, svi svjedoci su bili zaposleni u Centru bezbjednosti Berane, u vrijeme kada je pronađeno beživotno tijelo dvadesetdvogodišnjeg Šoškića.

Do kraja sedmice, saznaju “Vijesti”, najvjerovatnije će se obaviti rekonstrukcija događaja, što se vremenski poklapa sa datumom kada je mladić stradao.

Saslušanju svjedoka, prema istom izvoru, prisustvovali su viši državni tužilac u Bijelom Polju Rifat Hadrović, zamjenik višeg državnog tužioca Nada Bugarin i branioci okrivljenih Branislav Lutovac, Kasim Dizdarević i Velibor Marković.

Lutovac novinaru “Vijesti” nije želio da otkrije detalje sa tih saslušanja, ali je kazao da su svjedoci izjavili da su okrivljeni inspektori Bojić i Kožar odgovorno i profesionalno izvršavali svoje radne zadatke i da nikada nije bilo propusta niti prekoračenja ovlašćenja u njihovom policijskom radu.

Do kraja sedmice, saznaju “Vijesti”, najvjerovatnije će se obaviti rekonstrukcija događaja, što se vremenski poklapa sa datumom kada je mladić stradao

Istražne radnje, prema najavama, intenzivno će se nastaviti i sljedećih dana.

Bojić i Kožar uhapšeni su krajem novembra, zbog sumnje da su prije četiri godine ubili Šoškića.

Oni su po nalogu tužilaštva lišeni slobode, nakon što je iz Beograda stigao nalaz supervještačenja iz Beograda, u kom su potvrđene tvrdnje ljekara obducenta sudskog vještaka dr Miodraga Šoća, koji je 12. aprila izvršio ekshumaciju i konstatovao u zvaničnom nalazu da je smrt bila nasilne prirode.

On je do detalja opisao povrede u predjelu glave koje su, kako je utvrdio, nastupile od „jako zamahnutog mehaničkog oruđa”.

Šoškić je nestao 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom. On je, nakon što je zaustavljen u automobilu pred zgradom u kojoj je živio, u kasnim noćnim satima priveden u zgradu policije sa svojim drugom Božom Vukadinovićem

Policijski inspektori su odmah nakon hapšenja negirali da imaju veze sa ubistvom.

Šoškić je nestao 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom. On je, nakon što je zaustavljen u automobilu pred zgradom u kojoj je živio, u kasnim noćnim satima priveden u zgradu policije sa svojim drugom Božom Vukadinovićem.

Zvanična policijska verzija bila je da je pretresom vozila Šoškića pronađen gram i po heroina, a da je on iskoristio nepažnju Bojića i Kožara i pobjegao.

Prema toj verziji, on se uputio prema gradu, a zatim mračnom i uskom ulicom skrenuo u pravcu Lima, dok je za njim jurila policija. Šoškić je, navodno, pred potjerom ušao u rijeku i zaplivao, dok ga je policija od toga odvraćala. Na obali je ostala samo pocijepana jakna.

Otac pokojnika, Vladimir Šoškić rekao je da je očekivao hapšenje policajaca. On je juče ponovio da mu je vještak iz Beograda dr Zoran Stanković, koga je privatno angažovao 2009, rekao da su mu ubili dijete.