Advokat Kneževića odgovorio Bojiću: Samo ste istinu prećutali

On je pitao kakve veze ima status Duška Kneževića sa uspjehom u takvoj vrsti parnice
95 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Zoran Piperović, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 12.12.2012. 14:25h

Punomoćnik Televizije Atlas Zoran Piperović kazao je juče da njegov kolega Vladan Bojić namjerno izvrće riječi Duška Kneževića, koje je rekao pred Sudom i tako “neistinama uveseljava crnogorsku javnost”.

Piperović je reagovao nakon što je Bojić tražio da se pokrene postupak protiv Kneževića, jer ovaj navodno nije govorio istinu u podgoričkom Osnovnom sudu.

Bojić tvrdi da je Knežević, u postupku koji su tri bivše voditeljke te televizije pokrenule zbog mobinga, rekao da on nije imao uticaj na rad tog medija, jer je on predsjednik Atlas grupe.

“G. Knežević je kazao da se nije bavio kadrovskom politikom i prijemom radnika u RTV Atlas i da ga nije ni zanimala kadrovska politika televizije. Uostalom, svjedok, koga su tužilje predložile, Stanko Crnobrnja, upravo je u svom iskazu potvrdio ono što je Knežević saopštio pred sudom”, piše u izjavi Piperovića.

On je pitao kakve veze ima status Duška Kneževića sa uspjehom u takvoj vrsti parnice.

“Meni je iskreno žao tužilja. Stvarno sam iskren kad ovo kažem. Onaj ko se razumije u pravo treba da im kaže da ovu parnicu neće dobiti iz dva razloga. Prvi je taj što su prije podnošenja tužbe i u vrijeme, navodnog, mobinga trebale da se jave ljekaru odgovarajuće struke, kako bi vještak u postupku na osnovu medicinske dokumentacije dao svoj nalaz i mišljenje o jačini duševnih bolova i njihovom trajanju. Jer, kako će sudija da dosudi nematerijalnu štetu na ime duševnih bolova bez takvog dokaza”, napisao je on.

Piperović je kao drugi razlog naveo to što ni same tužiteljke nisu navele nijedan relevantan razlog kojim bi potvrdile osnovanost tužbenog zahtjeva.

“Štaviše, na zapisniku postoji iskaz jedne od tužiteljki koja je kazala da su najviše strepjele onda kada bi im Tanja Obradović govorila ko treba da napusti Atlas televiziju kao višak radne snage. Pitam laičku crnogorsku javnost ko strepi od otkaza u firmi u kojoj je mobingovan i maltretiran, uostalom ima li to blo kakve veze sa elementarnom logikom... Jasno je da će žalba biti odbijena, jer je ona samo jedan uvredljivi pamflet i ništa više. Ima svega, samo ne prava i istine”, napisao je Piperović.

Bonus video: