Ukinuta kazna advokatu Pavlu Radonjiću

Viši sud je utvrdio da je žalba Radonjića na rješenje sudije podgoričkog Osnovnog suda Gorana Đukovića osnovana
402 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2012. 14:17h

Viši sud u Podgorici ukinuo je rješenje podgoričkog Osnovnog suda, kojim je advokat Pavle Radonjić kažnjen sa 1.000 eura, zbog nedolaska na zakazani pretres, u postupku u kojem se sudi njegovim branjenicima Nikoli Ražnatoviću i Drašku Mirkoviću, optuženima za nasilničko ponašanje.

Viši sud je utvrdio da je žalba Radonjića na rješenje sudije podgoričkog Osnovnog suda Gorana Đukovića osnovana, da je Radonjić sudiji rekao da neće moći pristupiti sljedećem pretresu u terminu koji je sud zakazao, jer je u Kotoru na suđenjima, a da optuženi ne žele drugog branioca.

“Ukoliko te razloge smatra nepotkrijepljenim ili neopravdanim postupajući sudija je trebao od advokata zatražiti dostavljanje dokaza o ranije preuzetim obavezama, a potom uvažavajući te razloge i starajući se o efikasnosti postupanja, pokušati s braniocem usaglasiti dan i čas održavanja narednog glavnog pretresa”, piše u odluci Višeg suda.

Na prethodnom pretresu Radonjić je negodovao zbog termina sljedećeg pretresa, navodeći da je sud uskratio okrivljenima pravo na odbranu, da on ne može doći tada, jer je na suđenjima u Kotoru tog dana.

“Imate zamjeničko punomoćje”, kratko mu je odgovorio Đuković.

Početak suđenja za napad na reditelja Danila Marunovića, glumca Todora Vujoševića i novinara Mirka Boškovića više puta je odlagan, a sljedeći pretres zakazan je za 27.decembar.Ražnatović i Mirković su optuženi da su u noći između 9. i 10. septembra napali Marunovića, Vujoševića i Boškovića, a brane se sa slobode.

Marunović je reditelj prvog spota za promociju LGBT populacije u Crnoj Gori, dok je Vujošević glumio u tom spotu.

Bonus video: