Osumnjičeni za prijetnje Lakić: Od "Municipijuma" do šofera šefa policije

Rabrenović, dok je bio Veljovićev vozač, kao i mnogi drugi službenici UP, ekspresno je završio Fakultet za bezbjednost u Baru
274 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2012. 21:18h

Osumnjičeni službenik policije, dugodišnji vozač Veselina Veljovića, Milenko Rabrenović juče nije odgovarao na brojne pozive “Vijesti”, kako bi komentarisao poziv tužilaštva i otvaranje istrage protiv njega zbog napada na Oliveru Lakić.

Rabrenović, inače i bivši Veljovićev pašenog, dugo je bio vozač nekadašnjeg prvog čovjeka policije, ali je nakon njegovog odlaska, pred sam kraj 2011. godine, od šefa dobio novo rješenje.

Dok su se u prvoj polovini januara prošle godine očekivala kadrovska rješenja i rotacije novog direktora UP Božidara Vuksanovića, Rabrenović je prema Veljovićevom rješenju dobio mjesto zamjenika komandira saobraćajne policije u Nikšiću.

Rabrenović, dok je bio Veljovićev vozač, kao i mnogi drugi službenici UP, ekspresno je završio Fakultet za bezbjednost u Baru, nakon čega je pripravnički staž odradio u republičkom Odsjeku za bezbjednost saobraćaja.

Nakon godinu rada u tom odsjeku, on je kao čovjek od povjerenja vraćen u Veljovićev kabinet.

Rabrenovićevo ime pominjao je i lider PZP-a Nebojiša Medojević, koji je tvrdio da je on kao nekadašnji Veljovićev pašenog, navodno, bio prvi vlasnik pljevaljske diskoteke “Municipijum S”, koju je kasnije kupio odbjegli Darko Šarić.

Tada je Medojević naveo i da je, navodno, odbjegli Šarić dolazio u kamp na Zlatici u vrijeme kada je Veljović bio komandant SAJ-a, zbog čega je bivši direktor policije tužio poslanika PZP- a.

Telefon ključni dokaz

“Vijesti” saznaju da je tužilaštvo u dosadašnjoj višemjesečnoj istrazi došla do jakih dokaza o tome ko je u februaru prošle godine telefonski prijetio Lakićevoj.

Telekomunikacija spornog telefona i kartice, koja je korišćena prilikom zvanja, su i ključni dokaz pomoću kojeg se došlo do imena osumnjičenog Milenka Rabrenovića.

Na suđenju dobrovoljcu - Milanu Grgureviću, vještak telekomunikacione struke Predrag Boljević bio je jasan u svom nalazu tvrdeći da “ne postoji nijedan zajednički kontakt koji bi sporni aparat i bilo koju karticu korišćenu u tom aparatu, kao i telefonski aparat i karticu koji su oduzeti od Grgurovića, mogao povezati sa njim”.

Njegovim vještačenjem je utvrđeno i da su sporni i Grgurovićev telefon korišćeni gotovo istovremeno, a na lokacijama, koje su nekoliko desetina kilometara, udaljene jedne od drugih.

Mučki napad uslijedio nakon prijetnji

Iako se o motivima prijetnji, uznemiravanja, a kasnije i mučkog napada tužilaštvo zasad nije zvanično izjašnjavalo, vrlo je vjerovatno da će naredni mjeseci donijeti i istinu o tome ko je i za čiji račun naručio da se novinarka, koja istražuje ima li organizovanog šverca cigareta u Crnoj Gori, nađe na meti brojnih napadača.

Događaji iz 2011. godine u martu ove godine zamijenjeni su batinama - Zabjelčanin Ivan Bušković (30), kako je utvrdio sud, poslat je da 7. marta ispred zgrade gdje Lakićeva živi sa porodicom, mučki, s leđa napadne novinarku “Vijesti".

Bušković je zbog tog napada osuđen na devet mjeseci robije, ali se presuda nalazi kod vijeća Višeg suda u Podgorici, koji treba da odluči da li se odluka prihvata ili će se optuženom ponovo suditi.

Sud je, kako se navodi u prvostepenoj presudi, nedvosmisleno utvrdio da je Bušković napadač, ali se nigdje u presudi ne pominje mogući motiv.

Galerija

Bonus video: