Zbog 700 eura umalo ubili starca

Penzioner iz Bijelog Polja Munir Coković (84) teško pretučen, pa opljačkan
173 pregleda 28 komentar(a)
Munir Coković, Foto: Beća Čoković
Munir Coković, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 05.12.2012. 07:46h

Penzioner Munir Coković (84) iz bjelopoljskog sela Bistrica, pretučen je u nedjelju veče, kada su dvojica, za sada, nepoznatih razbojnika provalila u njegovu kuću.

Starac se od zadobijenih povreda oporavlja na hirurškom odjeljenju bjelopoljske Opšte bolnice i prema riječima načelnika dr Duška Miladinovića nije u životnoj opasnosti.

“Radi se o teškim tjelesnim povredama – nagnječenju lobanje i velikom broju podliva po glavi i tijelu. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i narednih dana biće pod prismotrom ljekara”, kazao je Miladinović.

Odjednom su na vrata upala dvojica nepoznatih muškaraca. Jedan je odmah skočio na mene i dok sam ležao obujmio me nogama. Uhvatio me za vrat i daveći tražio da predam novac, zlato i oružje koje nemam

“Odjednom su na vrata upala dvojica nepoznatih muškaraca. Jedan je odmah skočio na mene i dok sam ležao obujmio me nogama. Uhvatio me za vrat i daveći tražio da predam novac, zlato i oružje koje nemam. Drugi napadač, čije sam obrise vidio, ugasio je svjetlo u drugoj sobi, da bi njegov kompanjon nastavio da me tuče. Udarao me pesnicama po glavi, grudima i čitavom tijelu zahtijevajući da predam najmanje 1.000 eura, inače sam, kako je kazao, gotov”, ispričao je Coković.

Rekao je da ga silne batine nisu onesvijestile i da je na kraju napadačima rekao gdje drži novac.

“Rekao sam im da u susjednoj sobi, u sanduku imam svega 700 eura, da mi se nađu u nuždi. To im nije bilo dosta, već su preturili i sve ostalo kako bi našli još nešto... Pošto su se uvjerili da neće naći više ništa, razbojnik, koji me nije ispuštao, svezao mi je kanapom ruke na leđa, a zatim i noge, nakon čega su pobjegli”, kazao je izubijani starac.

Objasnio je da je dugo dozivao u pomoć, ali uzalud - niko ga nije čuo.

Tek sjutradan oko podneva, rekao je, svezanog ga je našao komšija Mirsad Barudžija, koji je i pozvao policiju.

“Vidio je otvorena vrata i pozvao policiju. Stigla su i kola hitne pomoći i prevezen sam u Urgentni blok bjelopoljske bolnice. Nakon ukazane pomoći smješten sam na hirurško odjeljenje”, ispričao je Coković.

On je dodao da ne bi mogao prepoznati napadača koji ga je tukao, dok je za drugog, koji je preturao kuću, kazao da se radi o osobi višeg rasta, staroj oko 25 godina.

Coković je rekao da godinama živi sam - da mu sin i jedna kćerka žive i rade u Švajcarskoj, a druga kćerka u selu Borišiće kod Bijelog Polja.

Više osoba privedeno

U bjelopoljskoj policiji, “Vijestima” su potvrdili da je, zbog razbojništva nad Cokovićem, više osoba privedeno na informativni razgovor.

“Više osoba je privedeno na informativni razgovor i intenzivno se traga za počiniocima.

Samo je pitanje časa kada će razbojnici biti uhapšeni”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Knežević ubijen zbog para koje napadači nijesu našli

Može se reći da je Coković imao sreće, ako se njegov slučaj uporedi sa nedavnim ubistvom Zorana Kneževića (46) iz Mojkovca.

Kneževića su iz koristoljublja ubili mladići Milan Radulović (19), Danilo Bijelić (18) i maloljetni D. B. (17) 1. septembra.

Oni su, kako piše u optužnici, saznali da je Knežević prodao stoku, pa su odlučili da ga “posjete”.

Mojkovac: Muškarac ubijen na 15 metara od kuće >>>

Oni su prilikom ispitivanja kazali da im je novac bio potreban, ali nijesu znali da objasne za koje potrebe.

Tada su saopštili da su došli do kuće Kneževića, pozdravili se sa njim i tražili da popiju vodu.

Potom su munjevito nasrnuli na čovjeka kojeg je Dario ubadao nožem. D. B. je Kneževića udarao kocem po glavi, a Radulović metalnom šipkom.

“Pretpostavlja se da su polomili ulazna vrata i obavili premetačinu po kući. Međutim, novac koji je bio i motiv da počine svirepi zločin nijesu pronašli. U džepu pantalona ubijenog Kneževića nalazilo se 65 eura, a 600 je policija našla u drugim pantalonama u njegovoj kući", ispričao je tada izvor “Vijesti” iz policije.

Bonus video: