Pad u šestoj seriji

Nakon četiri sjajne serije, u posljednje dvije su naši padobranci bilježili minuse od po 26 centimetara pa su i u generalnom poretku skliznuli na diobu 27. mjesta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 22:57h

Crnogorski padobranci nijesu uspjeli da održe kontinuitet dobrih rezultata na Svjetskom prvenstvu u padobranstvu, koje se održava u Dubaiju. Nakon četiri sjajne serije, u posljednje dvije su naši padobranci bilježili minuse od po 26 centimetara pa su i u generalnom poretku skliznuli na diobu 27. mjesta.

"Desilo se ono čega smo se pribojavali. Nedostatak priprema i naporan raspored u kojem se skače svakog dana su uzeli danak. Nijesmo uspjeli da održimo kontinuitet odličnih skokova. Doduše, većina ekipe je imala dobre skokove, ali bi po jedan loš skok bio koban u ukupnom zbiru. Bilo je i nerealno da se održimo tako visoko i budemo u sredini tabele konkurencije od 40 ekipa, od kojih samo naša i selekcija Srbije nijesu profesionalni padobranci".

"Zato je za nas uspjeh bio i nekoliko mjesta bolji plasman od posljednje pozicije. Dobrim startnim rezultatima očekivanja su porasla, ali ipak moramo težiti da u posljednja dva dana takmičenja, danas i sjutra damo sve od sebe i zadržimo sadašnju poziciju. To bi bio ogroman uspjeh", kazao je kapiten crnogorske reprezentacije, Zoran Lakić.

Crnogorska ekipa se takmiči u klasičnoj disciplini, skok na cilj, a zbog želje za boljim plasmanom odustala je od demonstrativne, para-ski discipline.

"To nije takmičarska disciplina u Dubaiju a staza je vještačka i zaleđena pa će se samo Miloš i Saša Dragojević oprobati na njoj. Značiće im u sticanju iskustva a mi ostali nećemo nastupiti kako bismo izbjegli neželjene povrede za ovo što nas očekuje u finišu takmičenja skoka na cilj", zaključio je Lakić.

Bonus video: