Arsenal jači od Viteza

Današnja utakmica, pred oko 150 gledalaca, odigrana je po svim pravilima a koliko se organizator potrudio govori podatak da su za suđenje angažovali licenciranog međunarodnog arbitra Dejana Štiglića iz Beograda
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 23:21h

Ragbi klub Arsenal iz Tivta danas je na međunarodnoj ragbi reviji održanoj na stadionu Crvene stijene u Tološima pobijedio klub Vitez iz istoimenog grada u Bosni i Hercegovini rezultatom 24:0, čime je ostvario svoju prvu međunarodnu pobjedu na crnogorskom tlu.

Gosti su u ovoj prijateljskoj utakmici pružili dobru partiju, ali su igrači Arsenala dominirali tokom cijelog meča i zasluženo slavili.

Eseje za Tivćane su postigli Ivo Gnjec, Srđan Popović, Bojan Mizdalo, Damir Abdinović, a iskoristili su i dva od četiri pretvaranja.

Esej je, inače, prenošenje lopte preko terena protivničke ekipe što je pet poena, a zatim se izvodi pretvaranje kada ekipa koja je postigla esej šutira loptu i ako prođe kroz gol (visoke stative u obliku slova H) dobila je još dva poena.

Današnja utakmica, pred oko 150 gledalaca, odigrana je po svim pravilima a koliko se organizator potrudio govori podatak da su za suđenje angažovali licenciranog međunarodnog arbitra Dejana Štiglića iz Beograda.

U uvodnom meču snagu su odmjerili ragbisti Budućnosti iz Podgorice i Krstaši iz Kotora, a u dobroj i ujednačenoj utakmici na kraju su slavili Podgoričani sa 10:5.

Ciljevi današnje ragbi revije bili su popularizacija ovog olimpijskog sporta u Podgorici i uigravanje crnogorskih timova, a prema onome što se moglo vidjeti na terenu oba su ispunjena.

Arsenal je, za nešto više od godinu i po od osnivanja, kao domaćin igrao međunarodne utakmice sa veteranima Nade iz Splita, Crvenom zvezdom iz Beograda i Boka Seniorsima Loftboroua iz Engleske, ali su sva tri susreta izgubili.

Sa Vitezom su igrali kao gosti u junu ove godine na humanitarnom turniri i pobjedili 12:5. Arsenal će naredne godine igrati regionalnu Jadransku ligu.

Osnivači ovog kluba su radnici marine Porto Montenegro, koja je i sponzor ovog kluba i sporta u Crnoj Gori, ali je atraktivnost ovog sporta privukla veliki broj mladića ali i djevojaka iz Crne Gore.

Uprava za sport je prošle sedmice zvanično registrovala Arsenal i Krstaše, a kada taj papir dobije i Budućnost biće osnovan savez i crnogorska liga u ovom sve popularnijem sportu.

Galerija

Bonus video: