Crnogorska delegacija na Kongresu WBC

Crnogorsku federaciju predstavljaće predsjednik Milorad Martinović i generalni sekretar, internacionalni WBC sudija Predrag Aleksić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 15:43h

Delegacija Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF) učestvovaće na jubilarnom 50. Kongresu Svjetske bokserske federacije (WBC), koji će od 2. do 8. decembra biti održan u meksičkom Kankunu, saopšteno je iz te asocijacije.

Crnogorsku federaciju predstavljaće predsjednik Milorad Martinović i generalni sekretar, internacionalni WBC sudija Predrag Aleksić.

Martinović očekuje "gala svečanost", uz učešće svjetskih zvijezda, legendarnih boksera i svih zvaničnih šampiona svijeta u toj verziji.

"Za nas je interesantno što će na Kongresu biti riječi o sljedećim koracima crnogorskih boksera, odnosno borbi za titulu. Biće donijeta odluka i o Svjetskom kupu, na kojem bi, kako je planirano, trebalo da učestvuje po najboljih 12 boksera u četiri težinske kategorije", kazao je Martinović agenciji MINA.

On je istakao da će siguran učesnik tog takmičenja biti Dejan Zlatičanin u lakoj kategoriji.

"Zlatičanin je siguran učesnik, a prvi mečevi biće održani u februaru u Meksiko sitiju. Februar je za nas veoma bitan jer će početkom tog mjeseca na ring u Njujorku izaći Nikola Sjekloća protiv Sakija Bike", rekao je Martinović.

Bonus video: