Budućnost savladala Škendiju

"Škendija nije toliko loša ekipa, ali mi smo odigrali odličnu utakmicu, i treba samo da nastavimo tako, kazao je korektor Podgoričana, Irfan Hamzagić, najbolji pojedinac meča
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 19:56h

S obzirom na to da se radi o prvoj Balkanskoj ligi u odbojci, večerašnja pobjeda ima i istorijski karakter - Budućnost je lako i ubjedljivo, za okruglo sat igre, savladala makedonsku Škendiju 3:0, na startu prvog od četiri turnira premijernog izdanja regionalnog takmičenja.

Osim vođstva makedonskog sastava u prvoj polovini trećeg seta, ostatak meča protekao je u apsolutnoj dominaciji izabranika Zorana Vukčevića.

Podgoričani su dominirali u svim elementima, posebno na servisu (12 asova) i napadu (dvostruko više poena). Ako gosti u prvom setu (koji su odigrali bez trenera Ljume Durima, koji je kasnio na utakmicu?!) nijesu iskoristili čak 13 poen-grešaka protivnika, onda i nijesu mogli očekivati bolji rezultat.

„S obzirom na to da nijesmo poznavali protivnika, u meč smo ušii maksimalno jako, bili smo spremni na svako eventualno iznenađenje. Škendija nije toliko loša ekipa, ali mi smo odigrali odličnu utakmicu, i treba samo da nastavimo tako. U subotu nas protiv Jedinstva očekuje teška utakmica, jer su oni dobra ekipa, imali smo prilike da ih vidimo na djelu. Nadam se još jednoj dobroj partiji”, kazao je „Vijestima” korektor Podgoričana, Irfan Hamzagić, najbolji pojedinac meča.

Starteri za Budućnost su bili tehničar Bošković, korektor Hamzagić, primači Bojić i Vukašinović, srednji blokeri Đuranović i Ječmenica, te libero Medojević. Babić je u drugom i trećem setu, nakon drugog tehničkog tajm-auta, ušao umjesto Bojića, odnosno Vukašinovića, Radović je treći set odigrao umjesto Ječmenice, a posljednja dva poena na meču odigrao je i Strugar, umjesto Hamzagića.

U prvom setu neizvjesnost je trajala do 7:7, a onda se Budućnost serijom 4:0 odlijepila, da bi na drugom tehničkom tajm-autu (16:8) sve bilo odlučeno.

Podgoričani su u drugom setu vrlo brzo poveli 9:4, ali je Škendija uspjela da se priđe na poen zaostatka (13:12). To je, međutim, bilo sve od otpora u ovom setu, jer su „plavi” serijom 5:0 otišli na 18:12 i prelomili set.

Kada je povela 14:11 u trećem setu, činilo se da Škendija može da produži neizvjesnost na ovom meču. Ipak, domaćin nije želio „da duži”, pa je sa osam uzastopnih poena preokrenuo na 19:14 i otklonio sve dileme oko pobjednika.

U drugom meču, Jedinstvo iz Brčkog je savladalo Studenti iz Tirane sa 3:1 (25:23, 23:25, 25:21, 25:23).

Budućnost sjutra veče (19) časova igra protiv Jedinstva.

Budućnost - Škendija 3:0 (25:19, 25:14, 25:17)

Podgorica - Sala Srednje Medicinske škole. Gledalaca: oko 100. Sudije Milićević (Bosna i Hercegovina) i Serafimovski (Makedonija). Poeni iz napada: Budućnost 36, Škendija 18. Poeni iz bloka: Budućnost 7, Škendija 6. Poeni iz servisa: Budućnost 12, Škendija 1. Greške: Budućnost 25, Škendija 20.

Budućnost: Vukašinović 10, Babić, Medojević (libero), Lakčević, Bošković 2, Radulović, Ječmenica 3, Đuranović 6, Hamzagić 18, Bojić 12, Radović 2, Strugar.

Škendija: Vela 6, Baftijari, Memedi (libero), Islami, Ajeti 9, Rusevski, Zafirov 4, Ljuma 4, Hamza, Galeski 2, Idrizi (libero), Selmani.

Galerija

Bonus video: