Ferari o slučaju Fetel: Samo smo htjeli pojašnjenje

Nijesmo imali namjeru da miniramo legitimnost sportskog rezultata Fetela”, navodi se u pismo koje je Ferari poslao FIA.
1 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Formula 1, Foto: Reuters
Sebastijan Fetel, Formula 1, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2012. 12:47h

Nijesu se žalili, ali su tražili pojašnjenje od Međunarodne automobilske federacije (FIA). Nakon što je stiglo pojašnjenje, u Ferariju su stavili tačku na “slučaj Fetel”.

“Naš zahtjev za pojašnjenjem u vezi preticanja Fetela u odnosu na Vernjea je bila potreba da se razjasni kompletna situacija, koja je nastala nakon objavljivanja snimaka na internet. Nijesmo imali namjeru da miniramo legitimnost sportskog rezultata Fetela”, navodi se u pismo koje je Ferari poslao FIA.

FIA je juče, naime, otklonila sve dileme, saopštivši da je Fetel legalno došao do titule prvaka svijeta, i da nema sumnje da je potpuno legalno pretekao Vernjea tokom Velike nagrade Brazila, u dijelu staze na kojem je bila istaknuta zelena zastavica.

Nekoliko dana nakon trke na ineternetu se pojavilo nekoliko snimaka na kojima se vidjelo da je vozač Red Bula pod žutim zastavama preticao bolid Toro Rosoa u kojem je bio Francuz Žan Erik Vernje.

Inače, preticanje pod žutim zastavama je zabranjeno, a po pravilima Svjetske automobilske federacije (FIA) se kažnjava dodavanjem 20 sekundi na ukupno vrijeme.

Da je, zaista, preticao pod žutim zastavama, Fetel bi u konačnom plasmanu sa šestog pao na osmo mjesto, koje mu ne bi bilo dovoljno za titulu prvaka, koju bi tada osvojio Fernando Alonso iz Ferarija.

“Za nas je ovaj slučaj završen”, navodi se iz Ferarija.

Bonus video: