Crnogorski padobranci u sredini

"Ovo je najbolje takmičenje u istoriji ovog sporta, i jedino što nam predstavlja problem je ogroman broj učesnika i mora se biti u pripravnosti po cijeli dan", kazao je kapiten Zoran Lakić
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2012. 23:10h

Crnogorski padobranci imali su uspješan prvi dan takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju.

Izabranici selektora Miška Minića u disciplini skok u cilj nastupili su po jednom, nakon čega je naša reprezentacija završila na diobi 21. i 22. mjesta.

Na šampionatu se, inače, takmiči 40 seniorskih ekipa.

"Prezadovoljni smo učinkom iz prvog dana, jer smo iza sebe ostavili 18 selekcija, a nijesmo imali pravih priprema pred Mundijal. I na treningu dan ranije smo imali samo po skok, pa je ovako dobar rezultat i za nas same iznenađenje. Uslovi su jako teški jer duva neki jak vjetar, ali smo uspjeli da se brzo prilagodimo. Ovdje je konkurencija žestoka, a organizacija je spektakularna. Jedva čekamo sjutrašnju svečanost otvaranja, jer je zaista sve na nevjerovatnom nivou. Ovo je najbolje takmičenje u istoriji ovog sporta, i jedino što nam predstavlja problem je ogroman broj učesnika i mora se biti u pripravnosti po cijeli dan", kazao je "Vijesti" kapiten crnogorske reprezentacije Zoran Lakić.

Crnogorska ekipa nastupa u disciplini skok na cilj, a biće učesnik demonstrativne para-ski discipline.

"Skok na cilj je klasična takmičarska disciplina, a para-ski je demonstrativna disciplina u Dubaiju. Nadamo se da ćemo i danas imati po uspješan skok ili dva ako vrijeme dozvoli. maksimum je po osam skokova na cilj, a minimum na ovakvim takmičenjima je pet skokova", zakljujučio je Lakić.

Bonus video: