Svjedoci tvrde da nijesu čuli Rončevićeve prijetnje Malidžanu

Novinar Malidžan prigovorio je prilikom svjedočenja Šljukića, Vukovića i Šulovića tvrdeći da ih nije vidio da su bili u blizini kada se dogodio napad
191 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2012. 20:21h

Sedam svjedoka, koje je doveo bivši policijski funkcioner Slavko Rončević, kazali su juče u pljevaljskom Osnovnom sudu da novinar “Dana” Božidar Jelovac nije bio dovoljno blizu da bi mogao da čuje prijetnje: “Što si o meni ono pisao, krvi ću ti se napiti jednog dana”, koje je Rončević uputio novinaru “Vijesti” Goranu Malidžanu.

U sudnici pred sudijom Brankom Pejovićem juče su svjedočili Goran Čavić, Ljubiša Vuković, Periša Šljukić, Radoje Stevančević, Vidak Vuković, Mustafa Brahić i Abdulah Atko Šulović u procesu koji se vodi protiv Rončevića, a kojem se sudi zbog ugrožavanja bezbjednosti.

Novinar Malidžan je prigovorio prilikom svjedočenja Šljukića, Ljubiše Vukovića i Šulovića i rekao sudiji da nije vidio da su bili u blizini mjesta kada su on i Jelovac napadnuti ispred Doma Vojske u Pljevljima, nakon predizbornog skupa u DPS-a u tom gradu.

Nakon izborne tribine Evropska Crna Gora, Malidžana je ispred zgrade Doma Vojske najprije verbalno, a zatim i fizički napao takođe bivši policajac Goran Čavić.

Dok su neki od okupljenih pokušavali da smire situaciju, novinaru je prišao i Rončević, poručujući Malidžanu da će mu se krvi napiti zbog pisanja o njemu. Rončević je na ranijem suđenju kazao da nije prijetio i da je “sve čista laž”.

Na zahtjev Malidžana, sudija Pejović je prihvatio da se u nastavku suđenja 13. decembra obavi suočenje svjedoka sa novinarem “Dana” Božidarom Jelovcem, koji je svjedočio na prethodnom ročištu, kada je donio fotografije događaja i tvrdio da je čuo kada je Rončević prijetio njegovom kolegi iz “Vijesti”.

“Mnogi ljudi na koje se Rončević poziva nijesu prisustvovali incidentu, koji je trajao 15-ak minuta. Jedva čekam da se suočimo u sudnici”, rekao je juče “Vijestima” Jelovac.

On je dodao da je Rončević namjerno doveo ljude koji po partijskoj disciplini svjedoče.

Napad na novinara uslijedio je nakon predizborne tribine DPS-a u Pljevljima i vatrenog govora premijera Igora Lukšića, koji je tog popodneva listove "Vijesti" i "Dan" svrstao u opoziciju i ocijenio da smućkani zajedno “ne mirišu tako dobro”.

Napad na Malidžana fotoaparatom slikao je Jelovac, ali se tada i sam našao na udaru lokalnog DPS aktiviste Mustafe Brahića.

Brahić se na njega obrušio riječima: "seljačino", "bijedo", "fukaro"... "Dan je smeće"...

Galerija

Bonus video: