Dva policajca uhapšena pod sumnjom za ubistvo od prije četiri godine

Policija i tužilaštvo su do sada saopštavali da Bojić i Kožar nijesu ubili Šoškića, već da se on udavio u Limu
228 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 07:56h

Beranski policajci Željko Bojić i Adnan Kožar uhapšeni su sinoć po nalogu višeg državnog tužioca Rifata Hadrovića zbog sumnje da su prije četiri godine ubili tada dvadesetdvogodišnjeg Miroslava Šoškića iz Berana.

Sinoć nakon 21 sat završeno je njihovo saslušanje pred zamjenicom višeg državnog tužioca Nadom Bugarin, koja im je odredila četrdesetosmočasovni pritvor.

“Vijesti” sinoć od tužiteljke Bugarin i advokata uhapšenih policajaca nijesu mogle saznati što su njih dvojica izjavili pred tužiocem.

Šoškić je nestao 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom. On je, nakon što je zaustavljen u automobilu pred zgradom u kojoj je živio, u kasnim noćnim satima priveden u zgradu policije sa svojim drugom Božom Vukadinovićem.

Zvanična policijska verzija bila je da je pretresom vozila Šoškića pronađen gram i po heroina, a da je on iskoristio nepažnju policijskih službenika Bojića i Kožara i pobjegao.

Prema toj verziji on se uputio prema gradu, a zatim mračnom i uskom ulicom skrenuo u pravcu Lima, dok je za njim jurila policija. Šoškić je, navodno, pred potjerom ušao u rijeku i zaplivao, dok ga je policija od toga odvraćala. Od tada mu se izgubio trag. Na obali je ostala samo pocijepana jakna.

Nakon četiri dana, njegovo beživotno tijelo, do pojasa golo, pronađeno je osamnaest kilometara nizvodno od Berana, u mjestu Brzava. U prvom obdukcionom nalazu tvrdilo se da je smrt nastupila usljed utapanja i da su sve povrede po glavi i tijelu posljedica udaraca od stijenje i kamenje u vodi. Naknadno je utvrđeno da u Šoškićevoj krvi nije bilo tragova alkohola ili narkotika.

Njegov otac Vladimir od početka je tvrdio da se njegov sin nije udavio, već da je ubijen i bačen u vodu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: