Rončević: Udario bih i ja Malidžana da sam vidio da ga Čavić tuče

Odgovarajući na pitanje sutkinje Vesne Miličković, Rončević je rekao: “Nijesam vidio da ga je udario, ali da jesam udario bih ga i ja”
174 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2012. 19:49h

Bivši policijski funkcioner Slavko Rončević, kazao je juče u Sudu za prekršaje u Pljevljima da bi se pridružio u batinjanju novinara “Vijesti” Gorana Malidžana, da je vidio da ga je bivši pogranični policajac Goran Čavić udario 4. oktobra, nakon konvencije DPS-a u toj opštini.

Odgovarajući na pitanje sutkinje Vesne Miličković, Rončević je rekao: “Nijesam vidio da ga je udario, ali da jesam udario bih ga i ja”.

Na pitanje sutkinje, zašto, ovaj je odgovorio: “Zato što me je više puta ocrnio u medijskim nastupima”.

"Mogao sam da mu smještam dok sam radio u policiji" >>>

Nakon predizborne tribine DPS-a, Čavić je najprije verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na dopisnika “Vijesti”. Nedugo zatim, ispred zgrade Doma Vojske, gdje se održavao skup, Malidžanu je prišao i Rončević, zaprijetivši mu: Krvi ću ti se napiti jednog dana zbog onoga što si pisao o meni”.

Sve je to fotografisao novinar Dana Božidar Jelovac, kome se tada obratio lokalni aktivista DPS-a Mustafa Brahić riječima: “seljačino”, “bijedo”, “fukaro”, “'Dan' je smeće”...

Policija je nakon toga, podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Čavića, Malidžana i Brahića.

U zahtjevu piše da se Čavić sumnjiči da je na javnom mjestu fizički napao Malidžana. Sumnjiči se da je na istom mjestu drsko ponašao, tako što je Malidžanu kazao: “Hoćeš da te probodem”, držeći u ruci malo drveno koplje, sa zastavicom.

Malidžan se sumnjiči da je tada vrijeđao Čavića i Rončevića, na način što je Čaviću rekao: “Šta hoćeš ti smradu, fukaro”, dok je Rončeviću kazao: “Ko tebe je.e fukaro”.

Brahić se u zahtjevu sumnjiči da je vrijeđao novinara “Dana” Božidara Jelovca, riječima: “Ti si loš novinar i go.nar”.

Na jučerašnjem ročištu, koje je ujedno bilo i posljednje u tom predmetu, saslušani su okrivljeni, oštećeni i dva svjedoka Vidak Vuković i Radoje Stevančević.

Vuković i Stevančević negirali su da je bilo fizičkog kontakta i da je Čavić udario Malidžana, rekavši da je u pitanju bila samo obična rasprava.

Na pitanje sutkinje - u kakvim su odnosima sa okrivljenima, kazali su da su prijatelji sa Čavićem.

Miličković je najavila da će narednih dana donijeti presudu.

Jelovac i Malidžan juče su uputili prigovor na ponašanje policijskog službenika i podnosioca zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Đorđa Perovića.

“Dao sam prigovor na ponašanje Perovića, jer se prema meni i Malidžanu odnosio arogantno i trudio se da dokaže krivicu Malidžana i da obesmisli moje svjedočenje”, kazao je Jelovac.

Malidžan je i juče ponovio da je Čavić fizički nasrnuo na njega i udario ga šakom.

Galerija

Bonus video: