Osvojili samo set, treći poraz Budvanske rivijere

Odbojkaši Budvanska rivijere poraženi su večeras od Berlina u gostima sa 3:1 (25:16, 20:25, 25:19, 25:13), u utakmici trećeg kola grupe B.
0 komentar(a)
Berlin - Budvanska rivijera, Foto: CEV.LU
Berlin - Budvanska rivijera, Foto: CEV.LU
Ažurirano: 13.11.2012. 20:47h

Tek u trećem meču su osvojili prvi set, ali su i dalje bez pobjede u Ligi šampiona - odbojkaši Budvanska rivijere poraženi su večeras u dvorani “Maks Šmeling” i od Berlina, pa su i nakon trećeg kola jedina ekipa bez pobjede u grupi B.

Iako su napravili određeni pomak u odnosu na prethodna dva meča, izabranici Siniše Reljića su i definitivno izgubili sve šanse za prolaz u narednu rundu Lige šampiona (pokazalo se da su želje za prolaz, ipak, bile nerealne). Budvanima u preostala tri kola ostaje da se, eventualno, bore za jedno od tri najbolja treća mjesta koja garantuju mjesto u Čelendž rundi CEV kupa. Ali, s obzirom na do sada viđeno, crnogorski šampion će morati dobro da se pomuči i da upiše pobjedu, do koje će imati šansu tek, možda, kod kuće u naredna dva meča, sa Berlinom (21. novembra) i Češkim Budjejovicama (5. decembar)...

“Nažalost nijesmo uzeli bod, već samo set. Bili smo blizu boda, jer smo odigrali drugi i treći set na visokom nivou i borili se za svaki poen. Jednostvano ti padovi i gubljenje poena u seriji nas sputavaju da napravimo nešto više. Sa jedne strane mi je žao, sa druge mogu da budem zadovoljan jer smo igrali jako dobro”, rekao je nakon meča trener Budvana Siniša Reljić.

U prvom i četvrtom setu dileme (u prvom je Berlin u jednom trenutku vodio 20:9), jednostavno, nije bilo, jer su domaći odbojkaši dominirali u svim elementima. U drugom je, međutim, Budvanska rivijera pokazala dio onoga što se od nje, s obzirom na kvalitet i iskustvo igrača, očekivalo i u ranijim utakmicama. Uz Marka Vujovića na poziciji tehničara (zamijenio je Veljka Petkovića na 14:6 u prvom setu), Rivijera je u drugom setu podigla nivo igre u svim elementima, a odluka je pala sredinom seta, kada su Budvani serijom 3:0 otišli na 17:14, a vrlo brzo iza toga i na 19:15. Na 22:17 sve je bilo jasno.

Rivijera je u četvrtom setu bila u igri do 16:16, a onda je dozvolila Berlinu da sa četiri uzastopna poena prelomi set, time praktično i meč, jer se gosti od tog udarca više nijesu mogli oporaviti. Vidjelo se to najbolje na startu četvrtog seta kada je Berlin vrlo brzo poveo 6:0...

“Pohvalio bih Marka Vujovića koji je u unio živost i preokret u ekipu. Opet smo se mučili, jer je korektor (Veno, prim. a) na momente igrao dobro, a onda na momente ga nije bilo nigdje, pa moramo da tu kombinujemo sa tri primača. Kao i uvijek, Ćaćić je bio sjajan. Berlin je dobra ekipa, ali nije to tim sa kojim ne može da se igra, tako da za sedam dana u Budvi očekujem da uzememo mnogo više od seta”, dodao je Reljić.

Berlin je upisao drugu pobjedu u tri meča, jer je kod kuće bio bolji i od Čeških Budjejovica.

“Bila je ovo veoma važna utakmica za nas. Odigrali smo dosta dobro tri seta, dok smo u drugom podbacili. Mislim da imamo kvalitet više u odnosu na Budvansku rivijeru, ali da će već za sedam dana u Budvi biti mnogo teže, jer smo vidjeli da naš rival zna biti itekako nezgodan. Sa ova tri boda sada smo znatno bliže plasmanu u drugi krug, što je bio naš cilj”, rekao je Srbin Aleksandar Spirovski, korektor Berlina.

Berlin – Budvanska rivijera 3:1 (25:16, 20:25, 25:19, 25:13)

Berlin – Dvorana: „Maks Šmeling“. Gledalaca 3.900. Sudije: Dudek (Poljska) i Mekdugal (Škotska). Poeni iz napada: Berlin 52, Budvanska rivijera 48. Poeni iz bloka: Berlin 11, Budvanska rivijera 7. Poeni iz servisa: Berlin 4, Budvansa rivijera 2. Greške: Berlin 16, B. rivijera 28.

Berlin: Tužinski 6, Šođi 4, Krom 19, Spirovski 12, Fišer 12, Sikirić 1, Ene, Galandi, Kuner, Krištof (libero), Kerol 8, Kmet 10.

Budvanska rivijera: Ćaćić 18, Papović (libero), Ćuk 2, Petković, Dukić 6, Rašović (libero), Radonić, Vujović, Veno 16, Milić, Šuljagić 10, Maksimović 5.

Bonus video: