5.000 EURA ZA BOLOVE

Bivši policajac i funkcioner DPS-a tužili novinara "Vijesti"

Advokatica Novaković u tužbi se bavila i glorifikovanjem ličnosti Rončevića i Čavića pojašnjavajući da su oni “ozbiljne osobe iz uglednih porodica"
211 pregleda 4 komentar(a)
Goran Malidžan, napad Pljevlja, Foto: Božidar Jelovac
Goran Malidžan, napad Pljevlja, Foto: Božidar Jelovac
Ažurirano: 13.11.2012. 14:17h

U Osnovnom sudu u Pljevljima počinje suđenje bivšem policajcu Slavku Rončeviću, zbog ugrožavanja sigurnosti novinaru “Vijesti” Goranu Malidžanu, kada je nakon predizborne tribine DPS-a u tom gradu prijetio dopisniku lista.

Rončević je optužen da je 4. oktobra nakon predizborne konvencije DPS-a ispred zgrade Doma vojske u Pljevljima zaprijetio Malidžanu riječima: “Krvi ću ti se napiti jednog dana”, a to mu je rekao nakon što je novinara “Vijesti” prije toga verbalno, ali i fizički napao lokalni funkcioner vladajuće partije Goran Čavić.

Tokom saslušanja kod tužioca sada optuženi Rončević je tvrdio da je nakon incidenta pozvao Malidžana da se smiri i ide, te da, navodno, nije tačno da mu je prijetio kako je to navedeno u prijavi.

Rončević i Čavić u tužbi navode i dio teksta “Mirotvorac tvrdi da krv nije ni pominjao”, gdje im je zasmetala izjava Malidžana “Zna me on dobro”

Penzionisani policajac Slavko Rončević i član DPS-a u Pljevljima Goran Čavić u privatnoj parnici tužili su novinara “Vijesti” Gorana Malidžana zbog objavljivanja tekstova o njima i traže 5.000 eura za “duševne bolove zbog povrede časti i ugleda”.

U tužbi, koju zastupa njihova advokatica Zorica Novaković, piše da novinar Malidžan u tekstu “Napali novinare nakon tribine DPS-a” daje izjavu o napadu, koji se nije dogodio ali u podnaslovu pominje da je protiv njih dvojice 2003. godine vođena interna istraga zbog prekograničnog šverca. Oni su u tužbi naveli da im je zasmetao boks teksta “Veljović dodijelio Rončeviću stan”, navodeći da to nije istina.

Tekst zbog kog su tužili dopisnika “Vijesti” iz Pljevalja, nije pisao Malidžan.

Zasmetala im izjava

Rončević i Čavić u tužbi navode i dio teksta “Mirotvorac tvrdi da krv nije ni pominjao”, gdje im je zasmetala izjava Malidžana “Zna me on dobro”, gdje novinar navodi da je motiv napada tekst iz 2003. godine gdje je on objavio da se protiv njih dvojice vodi policijska interna istraga.

U tužbi su dostavili i tekst koji je 23. oktobra objavljen u “Vijestima”, a gdje Malidžan, navodno, nastavlja sa “degradiranjem Rončevića i Čavića”, izjavom da su oni kao službenici policije prije devet godina bili predmet istrage zbog šverca.

Advokatica Novaković u tužbi protiv novinara Gorana Malidžana se bavila i glorifikovanjem ličnosti Rončevića i Čavića

Pozivaju se i na, kako piše, podnaslov teksta “Veljović Rončeviću dodijelio stan”.

U tužbi se dalje navodi da je Malidžan 2003. objavio tekst “Trojica policajaca od svakog kamiona uzimala po 500 eura”.

Objašnjava se da protiv tužitelja nije vođena istraga i da se nije imalo šta zataškati.

Podsjeća se da su zbog tog teksta tužili izdavača “Vijesti” i da su dobili spor.

Veliki humanisti, omiljeni drugovi...

Advokatica Novaković u tužbi protiv novinara Gorana Malidžana se bavila i glorifikovanjem ličnosti Rončevića i Čavića pojašnjavajući da su oni “ozbiljne osobe iz uglednih porodica, izuzetni profesionalci, veliki humanisti, omiljeni drugovi, porodični ljudi, dobri očevi...”

“Rončeviću je objavljivanjem ovih tekstova poljuljana čast i ugled do te mjere da je morao da potraži pomoć ljekara – neuropsihijatra, a pomoć ljekara je morao da zatraži i Čavić”, piše u tužbi, gdje se pojašnjava da su štetu trpjele i njihove porodice.

Advokatica navodi da zbog tekstova koriste terapiju i da su zbog toga “poniženi što je kod njih izazvalo dugotrajne duševne patnje”...

Preporučujemo za Vas