ZIKS: Osuđenik Igor Milić izboden žicom

Na Milića su, dok se sa tuširanja vraćao prema svojoj sobi nasrnuli osuđenici Radoš Lješković i Petar Ćiraković
876 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2012. 07:38h

Osuđenik Igor Milić zadobio je lakše tjelesne povrede u tuči koja se juče poslije podne desila u paviljon F Kazneno-popravnog doma.

Prema nezvaničnim, ali provjerenim informacijama “Vijesti” iz uprave Zavoda za izvršenje krvičnih sankcija, na Milića su, dok se sa tuširanja vraćao prema svojoj sobi nasrnuli osuđenici Radoš Lješković i Petar Ćiraković. Njih dvojica, osim udaraca pesnicama, Miliću su nanijeli jedan ubod.

Sagovornik iz ZIKS-a kazao je da se na video snimku sa nadzorne kamere jasno vidi trenutak kad Milić prolazi, a dvojica osuđenika ga napadaju sa leđa. Tuča je, kazao je isti izvor, trajala svega par sekundi, a veći incident spriječen je brzom intervencijom službenika obezbjeđenja spuškog zatvora.

"Lješković i Ćiraković nakon tuče premješteni su u ćelije i protiv njih dvojice biće pokrenut disciplinski postupak. Milić je odveden u Klinički centar Crne Gore, gdje su mu i kategorisane povrede", kazao je sagovornik iz uprave ZIKS-a.

Direktor Urgentnog bloka dr Vladimir Dobričanin "Vijestima" je kazao da je Milić u tuči zadobio povrede u predjelu stomaka i manju ubodnu ranu, veličine oko 4 mm.

Povrede su kategorisane kao lake, a Milić je, nakon opservacije otpušten na kućno liječenje, tačnije vraćen u zatvor u Spužu.

Po ovlašćenju višeg državnog tužioca uviđaj su obavili službenici kriminalističke policije IP Danilovgrad. Oni su juče u zatvoru uzimali izjave od učesnika u tuči i svjedoka, a na osnovu prikupljenih informacija tužilac će se izjasniti, tačnije kvalifikovati djelo.

"Po završetku istrage znaće se motiv napada na Milića", kazao je sagovornik "Vijesti" blizak istrazi.

Milić, Lješković i Ćirković izdržavaju višegodišnje zatvorske kazne.

Bonus video: