Rožaje: Prijetnje parohu platiće 150 eura

Stanišići su u policiji kazali da se osjećaju neprijatno, ugroženo i da žive u strahu
197 pregleda 7 komentar(a)
Crkva Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Crkva Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 07.11.2012. 16:47h

Zbog prijetnji da će petočlanu porodicu rožajskog paroha Milana Stanišića protjerati iz Rožaja, Milorad Ratković je u prekršajnom sudu kažnjen sa 150 eura.

Ratković je preksinoć u alkoholisanom stanju „posjetio“ kuću Stanišića kojima je, nakon što su odbili da mu daju ključ od crkve, zaprijetio da „imaju još pet, šest dana jer će ih, kao i prethodnike protjerati iz grada“.

Milorad je uhapšen nekoliko minuta po prijavi Stanišića. Prenoćio je u policiji, a alkotest je pokazao da ima 1, 7 promila alkohola u krvi.

Po njegovom saslušanju, tužilac se izjasnio da u Ratkovićevim prijetnjama nema elemenata krivičnog dijela, pa je Milorad predat sudiji za prekršaje.

Stanišići su u policiji kazali da se osjećaju neprijatno, ugroženo i da žive u strahu, s obzirom da su parohijski dom i crkva Ružica često na meti vandala koji po nekoliko puta godišnje kamenuju tu imovinu.

Stanišići su u policiji kazali da se osjećaju neprijatno, ugroženo i da žive u strahu

Za bacanje kamenica na parohijski dom u proteklih najmanje osam godina još niko nije kažnjen.

Parohijski dom u Rožajama u petak veče, ponovo je bio na meti vandala, koji su sa magistralnog puta kamenovali krov kuće u kojoj živi petočlana porodica paroha Stanišića, među kojom je i troje maloljetne djece.

Kamenovanje parohijskog doma tada je osudio i predsjednik Opštine Nusret Kalač, koji je rekao da učestali napadi moraju alarmirati državne organe da uhvate i kazne počinioce, makar to bila i djeca, kako se incidenti više ne bi ponavljali.

“Vrijeme je da prestanemo da samo osuđujemo i ćutimo. Državni organi moraju da urade svoj posao i najstrože kazne počinioce. Dok neko ne bude snosio odgovornost, ovakve stvari će se ponavljati. To ne smijemo dopustiti jer to nije prava slika Rožaja”, rekao je Kalač.

Bonus video: