Nikšić: Policija spriječila šverc robe

Službenici PJ Nikšić su protiv M.R. i B.V. Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću, u redovnom postupku, podnijeli krivične prijave
93 pregleda 4 komentar(a)
šverc robe, Foto: Upravapolicije.com
šverc robe, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 06.11.2012. 12:50h

Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv M.R. (31) iz Trebinja i B.V. (42) iz Nikšića zbog sumnje da su krijumčarili robu vrijednu oko 10.000 eura.

"Službenici Granične policije Nikšić su 5. novembra oko 8 časova, postupajući po operativnim saznanjima u vezi sa krijumčarenjem roba, u mjestu Gornje polje grahovsko zaustavili dva vozila "džeta" kojim je upravljao M.R. (31) iz Trebinja i "golf III" karavan kojim je upravljao B.V. (42) iz Nikšića. Pregledom vozila pronađeno je i oduzeto 19 velikih PVC kesa, u kojima su se nalazili odjevni predmeti – garderoba, a za koju M.R. i B.V. nisu posjedovali dokumentaciju o porijeklu niti dozvolu za trgovinu ovom vrstom robe", saopšteno je iz Uprave policije.

Njih dvojica su zajedno sa vozilima i robom, sprovedena u Područnu jedinicu Nikšić.

Službenici PJ Nikšić su protiv M.R. i B.V. Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću, u redovnom postupku, podnijeli krivične prijave, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Protiv M.R. je, od strane komesara za strance IGP Nikšić, podnijeta i prekršajna prijava iz Zakona o graničnoj kontroli, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj ilegalni prelazak državne granice.

Oduzeta roba predata je Upravi carina na dalje postupanje.

Bonus video: