Boris Durutović uhapšen blizu Nikšića

Durutović je uhapšen oko 6 sati u napuštenoj kući u Jasenovom polju, nadomak Nikšića, gdje se od nedavno skrivao
396 pregleda 5 komentar(a)
hapšenje, akcija Trio, Foto: Zoran Đurić
hapšenje, akcija Trio, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.11.2012. 09:39h

Nikšićka policija uhapsila je jutros Borisa Durutovića, koji se od 26. decembra prošle godine, kada je realizovana velika međunarodna policijska akcija "Trio" nalazio u bjekstvu.

Njega je Viši sud u Podgorici potraživao radi vođenja krivičnog postupka zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Durutović je uhapšen oko 6 sati u napuštenoj kući u Jasenovom polju, nadomak Nikšića, gdje se od nedavno skrivao.

On je pripadao kriminalnoj organizaciji, čija je većina članova uhapšena krajem prošle godine u okviru međunarodne akcije "Trio" u Nikšiću, Ulcinju, Budvi, Podgorici i Danilovgradu. Tada je saopšteno iz policije da su članovi te organizacije od 1. juna do 26. decembra 2011. godine, djelovali na prostoru Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije kao organizatori i pripadnici četiri kriminalne organizacije radi nelegalne trgovine drogom.

Optužnica je podignuta na osnovu dokaza koji su prikupljeni u međunarodnoj saradnji sa tužilaštvima Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije

Zbog organizovanog kriminala u švercu droge protiv 26 okrivljenih podignuta je optužnica. Njom su, osim Durutovića koji je jutros uhapšen obuhvaćeni Slavo Brajović, Adrijan Krstović, Predrag Radulović, Novica Jovanović, Predrag Dubljević, Dragan Gačević, Stevo Nikolić, Dušan Nikolić, Luka Ćorović, Radovan Bulatović, Vladimir Blečić, Gligor Pejović, Slobodan Pejović, Vojislav Marković, Mirko Andrijašević, Darko Pantović, Nebojša Pantović, Vladica Bojović, Milan Sekulić, Enis Memić, Miladin Kijanović i Darko Kodžulović koji je u bjekstvu.

Optužnica je podignuta na osnovu dokaza koji su prikupljeni u međunarodnoj saradnji sa tužilaštvima Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U policijskoj akciji “Trio”, zaplijenjeno je 250 kilograma marihuane i veća količina oružja.

Tu akciju policije više zemalja u okruženju započele su i realizovale na inicijativu Uprave policije Crne Gore, a bila je usmjerena na otkrivanje i sprječavanje organizovanog krijumčarenja opojne droge skank, visoke THC vrijednosti, na području Balkana.

Bonus video: