Markoviću iskočilo rame, mjesec dana van terena

Odmah je bilo evidentno da povreda nije bezazlena, a kasnije smo saznali da mu je iskočilo rame
3 komentar(a)
Milan Marković, Foto: Vesko Belojević
Milan Marković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.10.2012. 00:28h

Veliki peh zadesio je kapitena Milana Markovića u trećem setu sinoćnje utakmice između odbojkaša Budvanske rivijere i ruske Lokomotive, u prvom kolu grupe B Lige šampiona.

Nakon smeča, pri rezultatu 9:8 za goste, srednji bloker Budvana je zastao, uhvatio se za desno rame i po završetku akcije je napustio teren.

Odmah je bilo evidentno da povreda nije bezazlena, a kasnije smo saznali da mu je iskočilo rame.

"U tom trenutku nijesam osjetio nikakav bol, ali mi je rame, jednostavno, blokiralo", rekao je sinoć “Vijestima” Marković.

Prvi pokušaji medicinskog tima Rivijere da mu rame vrate u položaj nijesu uspjeli, pa je Marković, u pratnji oca, morao u risansku bolnicu, gdje je, nakon prvih neuspjelih pokušaja, zbog ukočenosti mišića, bilo potrebno da se intervencija odradi u totalnoj anesteziji, kada je doktor Dabović uspio da vrati rame u položaj.

"Za sedam dana je kontrola, slijedi i magnetna rezonansa, ali je dobro da ništa nije puklo, da povreda nije ozbiljna. Povreda se dogodila u najnezgodnijem trenutku, žao mi je što neću moći da pomognem ekipi barem u naredne tri utakmice, jer ne vjerujem da će pauza biti kraća od mjesec dana", rekao nam je Marković.

Bonus video: