Odložen postupak, Malidžan traži i izuzeće sudija zbog saradnje u DPS-u

Dopisinika “Vijesti” iz Pljevalja verbalno je, zatim i fizički napao bivši policajac Goran Čavić, njemu se kasnije pridružio Slavko Rončević
88 pregleda 6 komentar(a)
Goran Malidžan, napad Pljevlja, Foto: Božidar Jelovac
Goran Malidžan, napad Pljevlja, Foto: Božidar Jelovac
Ažurirano: 23.10.2012. 09:11h

Novinar “Vijesti” Goran Malidžan, koga su aktivisti DPS-a nedavno napali u Pljevljima, tražio je odlaganje prekršajnog postupka zbog tog incidenta. Predsjednik suda za prekršaje će o zahtjevu odlučiti u narednim danima.

Malidžan je danas ponovio i zahtjev da će tražiti izuzeće sudije Vesne Miličković iz prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv njega, jer, kako je kazao, smatra da neće biti objektivna.

"Tražiću izuzeće sudije Vesne Miliković, jer smatram da u ovom predmetu neće biti nepristrasna, s obzirom na da je nazad nekoliko mjeseci radila kao sekretar u kancelariji Opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima, gdje je sarađivala sa ljudima koji su me napali i prijetili s obzirom na to da su i oni članovi i ktivisti te partije. Predloženi svjedoci su takođe članovi ili aktivisti DPS-a, a sve se desilo nakon predizborne promocije DPS-a", kazao je Malidžan.

Dopsinika “Vijesti” iz Pljevalja najprije je verbalno, a zatim i fizički napao bivši policajac Goran Čavić, u čemu mu se kasnije pridružio takođe bivši pripadnik Uprave policije - Slavko Rončević.

Napad je uslijedio nakon izborne tribine DPS-a u Pljevljima i vatrenog govora premijera Igora Lukšića, koji je listove “Vijesti” i ”Dan” svrstao u opoziciju i ocijenio da sve smućkano zajedno - “ne miriše na dobro”.

Iako je napadnut na izlazu iz Doma Vojske, gdje je održana tribina, Uprava policije pokrenula je prekršajni postupak i protiv Malidžana.

U zahtjevu za pokretanje, piše da je Malidžan na javnom mjestu vrijeđao Čavića i Rončevića.

Čavić je nasrnuo na Malidžana dok su izlazili iz Doma Vojske, kada ga je zaustavio i pitao što ga gura.

"Odgovorio sam da to nije tačno, da ga ne guram i da sam ga, možda, slučajno, očešao dok sam prolazio. Insistirao je na tome da sam ga gurao i očigledno je bilo da traži svađu. Zamolio sam ga da me ostavi na miru. Međutim, nastavio je da me vrijeđa, nakon čega sam mu vjerovatno rekao neku pogrdnu riječ i produžio dalje. Tada me je s leđa udario rukom po ramenu”, rekao je tada Malidžan.

Napad na novinara “Vijesti” nastavio se i ispred sale, gdje je nastavio da vrijeđa novinara, iako su okupljeni pokušavali da ga smire.

Dok je trajao verbalni napad na parkingu ispred Doma vojske u Pljevljima, Malidžanu je prišao Rončević, koji ga je pozvao da odu na stranu.

Verbalni napad na novinara “Vijesti” čuo je i kolega iz lista “Dan” Božidar Jelovac, koji je im je prišao kada je vidio da aktivisti DPS-a “kao osice”, kruže oko Malidžana i vrijeđaju ga

Verbalni napad na novinara “Vijesti” čuo je i kolega iz lista “Dan” Božidar Jelovac, koji je im je prišao kada je vidio da aktivisti DPS-a “kao osice”, kruže oko Malidžana i vrijeđaju ga. Novinar “Dana” tada je izvadio fotoaparat kako bi dokumentovao napad na kolegu, ali se tada i sam našao na udaru lokalnog DPS aktiviste Mustafe Brahića.

Brahić se na njega obrušio riječima “seljačino”, “bijedo”, “fukaro”...”Dan je smeće”...

Čavić se tereti da je na javnom mjestu fizički napao Malidžana i da mu je potom prijetio da će ga probosti drvenim kopljem od partijske zastavice.

Brahić se tereti za vrijeđanje novinara “Dana”.

Malidžan je neposredno nakon napada rekao da smatra da je napad motivisan tekstovima objavljenim u “Vijestima” u kojima se pisalo da su Čavić i Rončević tokom 2003. bili predmet interne istrage u Upravi policije, kada su kao komandiri u pograničnoj jedinici u Pljevljima dovođeni u vezu da su, navodno, uzimali novac kako bi žmurili na šverc.

Njih su kolege iz Odjeljenja za organizovani kriminal tokom pretkrivične istrage ispitivali da li imaju veze sa švercom robe preko granice.

Malidžan je neposredno nakon napada rekao da smatra da je napad motivisan tekstovima objavljenim u “Vijestima” u kojima se pisalo da su Čavić i Rončević tokom 2003. bili predmet interne istrage u Upravi policije, kada su kao komandiri u pograničnoj jedinici u Pljevljima dovođeni u vezu da su, navodno, uzimali novac kako bi žmurili na šverc

Interna istraga je kasnije zataškana u Upravi policije, tako da nije rezultirala podnošenjem krivične prijave i optužnice, a Čavić i Rončević tužili su nakon toga “Vijesti”, zbog objavljivanja ovih podataka.

Interna istraga je vođena nakon izjave, takođe, bivšeg policajca da se odvija šverc na granici sa BiH i da to sve aminuju šefovi u pograničnoj ispostavi. Taj policajac kasnije je povukao izjavu, a istraga je time bila zaključena.

Bonus video: