Tokom hapšenja Koljenovića policija polomila vrata komšijama i držala ih na nišanu

U okviru akcije, policija je od iste grupe oduzela oko pet kilograma heroina visokog procenta čistoće i više od kilogram i po marihuane
1378 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2012. 10:19h

Zbog jučerašnjeg hapšenja Harisa Koljenovića, jednog od osumnjičenih za krijumčarenje heroina, buđenje mnogim podstanarima u “plavoj kući” na Koniku biće ružno sjećanje jer im je policija polomila gotovo sva vrata i više od sata ih držala “na nišanu”.

Jedna od stanarki u kući Albertina Idrizović pokazivala je juče polomljena vrata u kući, gdje ona, njene udate sestre i rođaci imaju iznajmljene stanove.

“U ovoj kući živi nekoliko porodica, ali ne moramo svi da ispaštamo zbog toga što je Koljenović naš komšija. Prije nego su ušli u njegov stan, sa puškama su 'upali' u naše kuće i porazbijali sva vrata tražeći Harisa. Bilo je strašno, baš kao u akcionim filmovima, jer je najmanje 20 specijalaca sa nekoliko džipova bilo u našim stanovima”, ispričala je Idrizović.

Ona tvrdi da su policajci “na nišanu” držali nju i članove njene porodice, a čak su na podu ležala i djeca i njena trudna sestra.

“To je bila neviđena vika i lom. Nijesmo znali šta nam se u cik zore događa. Sve se to odigralo naočigled djece, trudnih žena, a pred nama su tukli i komšiju Vahiba Višnjića, koji nema veze sa tim hapšenjem”, kazala je razočarano Idrizović, koja se nekoliko puta pitala “ko će njima da plati duševni bol i štetu na kući”.

Policija je juče u velikoj akciji Zvijezda uhapsila devet osoba i zaplijenula oko 600 grama heroina, mobilne telefone, veću količinu novca i dva skupocjena automobila.

Zaplijenjena droga, novac, telefoni, Foto: Uprava policije

Policija je Podgoričanina Igora Lakovića (39) označila kao organizatora uhapšene grupe, a osim njega i HArisa Koljenovića (39) u pritvoru su njegovi sugrađani Dragomir Bubanja (39), Ferat Koljenović (37), kao i Rožajci Munir Kuč (42), Mersudin Dautović (50), Mirsad Dacić (44), Fabijan Dedeić (20) i Amil Camić (24).

Policija traga za Podgoričaninom Mirzom Toskićem (30).

Sumnjiče se da su švercovali heroin sa Kosova u Crnu Goru, tako što su drogu prvo krijumčarili do Rožaja, odakle su je kuriri dalje distribuirali i prenosili do Podgorice, radi ulične prodaje na teritoriji kompletne države.

Saslušanja u Tužilaštvu trajala su sinoć do kasno, a tužilac Veljko Rutović potvrdio je “Vijestima” da su odbranu iznijeli Laković, Bubanja, Kuč i Koljenovići, koji su do zaključenja lista bili saslušani.

U okviru akcije, koja je počela u martu, policija je od iste grupe oduzela oko pet kilograma heroina visokog procenta čistoće i više od kilogram i po marihuane. Oduzeto je i oko tri kilograma smješe za drogu, kojom se dobija na težini.

Više od pola kilograma heroina, novac, telefoni... juče su pronađeni, nakon pretresa deset stanova na području glavnog grada.

Iz UP su saopštili da su tokom akcije "Zvijezda" presjekli četiri lanca krijumčarenja opojnih droga, koja su vodili od Kosova ka Crnoj Gori.

Akcija počela u martu: Juče ispred Tužilaštva, Foto: Zoran Đurić

“Koordinirane i planske aktivnosti policije ukazuju na sumnju da su osumnjičeni krijumčarili heroin sa Kosova u Crnu Goru... Kriminalistička obrada nad licima lišenih slobode je u toku i oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je iz policije.

Ranije su uhapšeni Bjelopoljci H. M. (24), B. M. (22), B. A. (22) i B. N. (26), zatim Amin Camić (24) i Husić Adnan (44) iz Rožaja i Danilo Sekulić (30) iz Podgorice, koji su u istražnom zatvoru.

Camić je prije par dana u podgoričkom Višem sudu osuđen zbog posjedovanja oko 800 grama heroina.

Husić je u podgoričkom naselju Stari aerodrom uhapšen u martu, nakon što je otkriveno da je u automobilu skrivao kilogram heroina i dva kilograma smješe koja se koristi za miješanje sa tom drogom.

Sekulić je u junu uhapšen na Bioču, a kod njega su, ispod kombinezona koji je nosio na sebi, pronađena dva veća ručno pravljena pakovanja pravougaonog oblika, oblijepljena selotejp trakom, koja su sadržala oko kilogram heroina.

U ovoj akciji učestvovali su službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, područnih jedinica Podgorica i Berane, Ispostave Rožaje i Posebne jedinice policije, a crnogorska policija tokom realizacije akcije sarađivala je sa Policijom Kosova.

Galerija

Bonus video: