Priveden osumnjičeni za napad na Todora Vujoševića

R.R. je, uz poseban izvještaj, sproveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost
321 pregleda 12 komentar(a)
Todor Vujošević, Foto: Facebook
Todor Vujošević, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.10.2012. 15:03h

Podgorička policija podnijela je poseban izvještaj protiv Racu Rajkovića (28) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti glumca Todora Vujoševića.

Kako saznaje televizija Vijesti Rajković i Vujošević su komšije.

"Policija je postupajući po zaprimljenoj prijavi, došla do sumnje da je R.R., 13. oktobra oko 1.20 časova, ispred ulaza u stambenu zgradu u ulici V. Raičkovića u Podgorici, uputio prijetnje i uvrede T.V. O događaju je obaviješten Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao djelo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je privela R.R. u službene prostorije PJ Podgorica, gdje je nadležni tužilac preduzeo službenu radnju prepoznavanja, tokom koje je oštećeni T.V. prepoznao R.R. kao osobu koja se sumnjiči da je izvršila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Rajković je, uz poseban izvještaj, sproveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

Podsjetimo, 12. oktobra u Osnovnom sudu trebalo je da bude održano suđenje Nikoli Ražnatoviću i Drašku Mirkoviću, optuženima za napad na reditelja Danila Marunovića, Vujoševića i novinara Mirka Boškovića, ali je odloženo zbog nedolaska okrivljenog Ražnatovića, za kojeg je na povratnici pisalo da je nepoznat na adresi koja je bila dostupna sudu.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković izdao je naredbu za njegovo prinudno dovođenje na sljedeći pretres 12. novembra.

Ražnatović i Mirković su optuženi za krivično dijelo nasilničko ponašanje, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Njih dvojica se sumnjiče da su u noći između 9. i 10. septembra napali Marunovića, Vujoševića i Boškovića, a braniće se sa slobode. Marunović je reditelj prvog LGBT spota u Crnoj Gori, a Vujošević glumac u tom spotu.

Ražnatović i Mirković su optuženi za krivično dijelo nasilničko ponašanje, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Bonus video: