Akcija "Zvijezda": Uhapšeno 9 osoba, za jednom se traga

Tokom akcije "Zvijezda" policija je presjekla četiri lanca krijumčarenja opojnih droga, koja su vodili od Kosova ka Crnoj Gori
339 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2012. 17:12h

Hapšenjem šesnaestočlane organizovane kriminalne grupe službenici Uprave policije, u policijskoj akciji "Zvijezda" prekinuli su lanac krijumčarenja opojnih droga.

Akcija je započeta u martu, a od početka akcije je zaplijenjeno oko pet kilograma heroina visokog procentra čistoće, jedan kilogram i šesto pedeset grama marihuane i tri kilograma smješe koja služi za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini, saopšteno je iz Uprave policije.

U akciji "Zvijezda", koja se u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici realizovala osam mjeseci, danas je slobode lišeno devet lica.

Policija je Podgoričanina Igora Lakovića (39) označila kao organizatora uhapšene grupe, a osim njega u pritvoru su njegovi sugrađani Dragomir Bubanja (39), braća Feriz (37) i Haris Koljenović (39), kao i Rožajci Munir Kuč (42), Mersudin Dautović (50), Mirsad Dacić (44), Fabijan Dedeić (20) i Amil Camić (24).

Policija traga za Podgoričaninom Mirzom Toskićem (30).

Policija je danas pretresom deset stanova pronašla i oduzela oko 600 grama heroina, dva automobila veće vrijednosti, mobilne telefone i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom opojnih droga.

Policija je danas pretresom deset stanova pronašla i oduzela oko 600 grama heroina, dva automobila veće vrijednosti, mobilni telefoni i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom opojnih droga

Iz policije je saopšteno da su u okviru ove akcije, od marta 2012. godine, uhapšeni Bjelopoljci H.M. (24), B.M. (22), B.A. (22) i B.N. (26), zatim C.A. (24) i H.A. (44) iz Rožaja i S.D. (30) iz Podgorice.

Tokom akcije "Zvijezda" policija je presjekla četiri lanca krijumčarenja opojnih droga, koja su vodili od Kosova ka Crnoj Gori.

"Koordinirane i planske aktivnosti policije ukazuju na sumnju da su osumnjičena lica krijumčarila heroin sa Kosova u Crnu Goru na način što su drogu prvo krijumčarili do Rožaja, odakle su je tzv. kuriri dalje distribuirali i prenosili do Podgorice, radi ulične prodaje na teritoriji naše države. Kriminalistička obrada nad licima danas lišenih slobode je u toku i oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz policije.

Zaplijenjeni automobili

Oranizator kriminalne grupe uhapšene u akciji "Zvijezda" rano jutros saslušan je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a tužilac će tokom dana saslušati i ostale uhapšene.

U ovoj akciji učestvovali su službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, područnih jedinica Podgorica i Berane, Ispostave Rožaje i Posebne jedinice policije, a crnogorska policija tokom realizacije akcije sarađivala je sa Policijom Kosova.

Galerija

Bonus video: