Todor Vujošević: Desetak momaka me psovalo

Glumac Todor Vujošević trenutno se nalazi u zgradi podgoričke policije gdje daje izjavu o sinoćnjem incidentu
196 pregleda 60 komentar(a)
Todor Vujošević, Foto: Facebook
Todor Vujošević, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.10.2012. 18:54h

Glumac Todor Vujošević, napadnut je sinoć u dijelu grada preko Morače, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje, saznaju "Vijesti".

Vujošević je rekao da ga je ispred zgrade sačekalo desetak nepoznatih razjarenih mladića, koji su ga psovali, javlja TV "Vijesti".

Vujošević je uspio da izmakne napadačima i pozove policiju, ali su se mladići razbježali.

Glumac je u zgradi podgoričke policije dao izjavu o sinoćnjem incidentu.

Podsjetimo, 12. oktobra u Osnovnom sudu trebalo je da bude održano suđenje Nikoli Ražnatoviću i Drašku Mirkoviću, optuženima za napad na reditelja Danila Marunovića, Vujoševića i novinara Mirka Boškovića, ali je odloženo zbog nedolaska okrivljenog Ražnatovića, za kojeg je na povratnici pisalo da je nepoznat na adresi koja je bila dostupna sudu.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković izdao je naredbu za njegovo prinudno dovođenje na sljedeći pretres 12. novembra.

Ražnatović i Mirković su optuženi za krivično dijelo nasilničko ponašanje, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Njih dvojica se sumnjiče da su u noći između 9. i 10. septembra napali Marunovića, Vujoševića i Boškovića, a braniće se sa slobode. Marunović je reditelj prvog LGBT spota u Crnoj Gori, a Vujošević glumac u tom spotu.

Ražnatović i Mirković su optuženi za krivično dijelo nasilničko ponašanje, za što je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Obezbijedite poštovanje ljudskih prava

Nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA), Centar za građansko obrazovanje (CGO) i LGBT Forum Progres su povodom ponovljenog napada na Vujoševića, upozorili na postojanje “očigledno organizovane grupe nasilnika spremnih da se fizički obračunaju sa građanima pod okriljem mraka”.

Oni su apelovali na predstavnike vlasti, opozicije i organizacije koje javno djeluju da uvide svoju odgovornost u obezbjeđivanju poštovanja prava na bezbjednost ličnosti, slobodu misli, izražavanja i zabranu diskriminacije i insistirali da se uradi valjana procjena bezbijednosti Vujoševića, Marunovića i Boškovića. Ističu da je jedina Vujoševićeva “krivica” to što je on kroz svoj profesionalni angažman pokušao doprinijeti zaštiti ljudskih prava osoba manjinske seksualne orijentacije.

"Upozoravamo javnost i na neodgovarajuće postupanje policije, koja nije dorasla svojoj obavezi zaštite osnovnih društvenih vrijednosti na kojima deklarativno počiva Crna Gora, a to su ljudska prava", piše u njihovom saopštenju.

Bonus video: