Kolašin: Mina pronađena u staroj muzičkoj školi

Vijest o mini u neposrednoj blizini nije izazvala uznemirenost, pa je nastava u sve tri škole redovno izvođena
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2012. 14:47h

U napuštenoj baraci, u kojoj je do prošle godine bila muzička škola, u srijedu poslije podne, nađena je, kako je nazvanično saopšteno iz kolašinske policije, minsko ekplozivna narava.

"Riječ je o minsko ekspolozivnoj napravi, koja nije „naoružana“, to jest nema punjenje. Dakle nađeno je samo „tijelo“ mine. Iako ta naprava nije opasna po okolinu, moramo ispoštovati proceduru i sačekati tim stručnjaka, to jest ekipu iz Podgorice koji će je ukloniti", rekli su nezvanično u policiji.

Prema, takođe, nezvaničnim informacijama, minu su u baraci pronašli učenici srednje škole ispod podnih dasaka i o tome obavijestili policiju. Pored barake, koja je samo pedesetak metara udaljena od novog objekata osnovne i muzičke i zgrade u kojoj je srednja škola je od srijede uveće policijsko obezbjeđenje, a ulaz u objekat je obilježen trakom.

Vijest o mini u neposrednoj blizini nije izazvala uznemirenost, pa je nastava u sve tri škole redovno izvođena, a većina nastavnika nije ni bili obaviješteni o tome.

Direktor osnovene škole „Risto Manojlović“ Zoran Rakočević, kako je kazao, nije obaviješten o tome što su učenici našli u barakama, pa nije ni znao razlog za prisustvo policije kod „stare muzičke škole“.

Da ima informaciju da pronađena naprava nije opasna po učenike kazala je i direktorica Muzičke škole Ružica Rakočević.Prema njenim riječima u toj školi nastava se redovno izvodila.

"Obaviještena sam da je u objektu nađena ekspolozivna minska naprava, koja nije opasna po okolinu. Nastava se redovno izvodi", rekla je Rakočević.

Prema nekim informacijama u baraci je još nekoliko „školskih mina“ i to, kako se pretpostavlja, još iz vremena kada je u tom objektu bio kabinet odbrane i zaštite.

Galerija

Bonus video: