Uhapšeni lopovi koji su operisali tokom svadbi

Prema informacijama iz suda, provalnici su u kuće upadali dok su vlasnici bili odsutni, u većini slučajeva na svadbenim veseljima
123 pregleda 2 komentar(a)
lopov, Foto: Shuterstock
lopov, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 09.10.2012. 15:21h

Nakon višemjesečne potrage, rožajska policija je uspjela da uhapsi provalnike Denisa Murića (29) i Almera Ramovića (22) koji su, uglavnom za vrijeme svadbenih veselja, “operisali” po kućama.

Oni su tokom tih akcija odnosili vrijedan zlatni nakit, novac, mobilne telefone i druge stvari, za koje su procjenjivali, da ih mogu prodati.

Osnovni državni tužilac Hajran Kalač, protiv Murića i Ramovića otvorio je istragu zbog četiri krivična djela teške krađe, a nakon saslušanja sudija za istragu Zahit Camić im je odredio jednomjesečni pritvor.

Muriću i Ramoviću se na teret stavlja da su proteklih mjeseci provalili u kuće Bajrama Lukača, Rafeta Kajevića, Sulja Škrijelja i direktora Doma zdravlja, poslanika DPS-a Hajrana Kalača, iz kojih su odnijeli, uglavnom zlato i pare u vrijednosti od nekoliko hiljada eura.

U stanu Škrijelja je pokradena roba vrijedna oko dvije, a kod Lukača oko četiri hiljade eura. Trenutno nije poznato koju vrijednost su lopovi odnijeli iz domova Kajevića i Kalača.

Prema informacijama iz suda, provalnici su u kuće upadali dok su vlasnici bili odsutni, u većini slučajeva na svadbenim veseljima. Nakon hapšenja su priznali izvršenje krivičnog djela.

Bonus video: