Izgorjela kuća u Nikšiću

Policija je jutros obavila uviđaj, a Adžović sumnja da je požar podmetnut, jer je baraka izgrađena prije šest godina, elektroinstalacije su bile ispravne, a vatra se još ne loži
178 pregleda 3 komentar(a)
požar Crkvine, Foto: Dragana Šćepanović
požar Crkvine, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.09.2012. 12:36h

U romskom naselju pod Trebjesom u Nikšiću izgorela je baraka i pokućstvo Slavice Adžović, ali niko nije povrijeđen od deset osoba koji su se zatekli u vrijeme izbijanja požara.

Policija je jutros obavila uviđaj, a Adžović sumnja da je požar podmetnut, jer je baraka izgrađena prije šest godina, elektroinstalacije su bile ispravne, a vatra se još ne loži.

„U gostima su mi bili sestra, zet, njihovo šestoro djece i bratanić koji je još beba. Vidjeli smo dim i uspjeli pobjeći napolje, ali je vatra sve progutala“, ispričala je Adžović.

Kako je kazala, sumnju da je neko podmetnuo požar učvršćuje i činjenica da je njenoj sestri Slavki, jedinoj Romkinji koja se bavi stočarstvom, neko 13.septembra zapalio štalu, u kojoj nije ni bilo elektroinstalacija.

„Iako nikog nijesmo vidjeli, ubijeđeni smo da je neko podmetnuo požar u oba slučaja“, istakla je Adžović.

Iz Crvenog krsta u Nikšiću saopštili su da su danas, nakon uvida na mjestu požara, porodici Adžović obezbijedili šator, ćebad, hranu i posuđe.

„Za dodatnu pomoć obratili smo se i Crvenom krstu Crne Gore i UNHCR-u, jer je Adžovićima sve što su imali izgorelo“, naveli su iz te organizacije.

Bonus video: