Zaplijenjeno 25 kg skanka na Šćepan Polju

Pregledom i pretresom pronađeno je i oduzeto ukupno 37 PVC pakovanja sa oko 25 kilograma skanka
70 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2012. 13:04h

Pripadnici granične policije zaplijenili su oko 25 kilograma skanka i uhapsili fržavljanina Bosne i Hercegovine N.D. za kojeg se sumnja da je imao namjeru da ovu opojnu drogu prokrijumčari preko granice, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Ispostave granične policije Nikšić – Ekspoziture Plužine su juče na graničnom prelazu Šćepan Polje, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali putničko vozilo „Opel Omega“, kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine N.D. (48) iz Zavidovića.

"Policijski službenici su, pregledom vozila na graničnom prelazu, pronašli 24 PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o skanku. Droga je bila sakrivena u prednjem i zadnjem braniku vozila, ispod zadnjeg sjedišta, u bočnim branicima i u rezervnoj gumi" navodi se u saopštenju.

Vozilo i droga su oduzeti. O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo.

N.D. je uhapšen i sproveden u Područnu jedinicu Nikšić.

"Službenici PJ Nikšić su, u prostorijama ove Područne jedinice, detaljnim pretresom vozila pronašli još 13 PVC pakovanja sa istim sadržajem, koja su bila sakrivena u branicima vozila" stoji u saopštenju.

Pregledom i pretresom pronađeno je i oduzeto ukupno 37 PVC pakovanja sa oko 25 kilograma skanka.

Sumnja se da je skank koje je N.D. prevozio bio namijenjen krijumčarenju i stavljanju u promet na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni N.D. će, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Oduzeti skank upućen je Forenzičkom centru na vještačenje, nakon kojeg će biti utvrđena precizna količina i svojstva ove opojne droge.

Galerija

Bonus video: